fredag 29 juni 2012

Vilka vänner!

För tillfället så stämpar vi vidare för fullt. Som om det inte räckt med att rikta Björneslätts lada så har vi nu flyttat stämpen till Strömsåsen. Ena väggen har gett sig iväg då plattan har spruckit och kanat iväg. Det har även regnat in och vissa stolpar är helt uppruttna nertill. Vi har lyft upp, kilat under med stenar och säkrat allt med spännband. Sen blir det till att börja uppifrån då vi upptäckt att utbyggnaden inte är förankrad i den övriga ladan. så nu blir det till att skaffa jängstänger och bult och börja fästa takstolar och reglar. Tills dess är som sagt allt förankrat. Hade ju tänkt hinna bygga lite boxar också som jag skrev igår....






Igår kväll fick vi även besök. Det är sånt som ger livet en extra krydda. Uppehåll för en gång skull och grill i goda vänners lagar är bara helt underbart. Att jag försöker undvika mjöl gick bara inte att hålla en kväll som denna när dom hade med sig helt underbara hembakade muffins och bullar. Tack alla vänner för att ni finns och tittar förbi ibland. Älskar er!




När vännerna så åkt hemåt igen tog vi en sväng med båten på Ätran. Det var helt underbart och den gamla utombordaren från 60-talet puttrade på så fint. Vatten är verkligen avkoppling. Den startade faktiskt även om det inte ser ut så på bilden =)


Idag har jag röjt på Björneslätt igen. Där blir bara bättre och bättre. Sovrummet nere är färdiginrett likaså köket. Nu återstår sovrummen uppe. Jag älskar verkligen att inreda och jag vill att alla som kommer hit ska trivas. jag håller för fullt på att planera in en Pralinkurs tillsammans med Konditori Kringlan i Älvsered. Vi kommer hålla till där och lära oss baka underbara praliner. Sedan tillbringar vi kvällen och natten på Björneslätt för att äta god mat och njuta av atmosfären här. Följande dag fortsätter kursen och alla får med sig goda praliner hem. Så fort allt är bokat läggs det ut här så håll ögon och öron öppna.


Kram Gittan

torsdag 28 juni 2012

Spökar det?

Ibland så undarar man om det inte spökar på Strömsåsen. Nu är det 5:e gången som killens klocka i mobilen ställer om sig under natten så han försover sig. Det sker endast där och då. Sen ställer den tillbaka sig igen. Jag hittar ingen inställning som förklarar detta. Är det någon som har något förslag för det börjar bli lite irriterande.



Igår ägnade jag en del av dagen till att byta kontakter både på bil och förlängningssladdar. Det är konstigt att brun kabel på bilen är jord medan kablar inne har gul/grön som gjord. Varför denna logik? Brun tycker jag är smartare eftersom det är jordens färg.... Det är någon som tycker sig ha tänkt till och fyllt denna kontakten med fogmassa. Kan tyckas vara en bra idé men det såg inte snyggt ut där under.


Nu måste jag ta tag i att få byggt boxar snarast. Det är endast 14 dagar till fölning och som alla vet kan det när som helst dimpa ner en söt liten fölunge nu. Lusen brukar gå över men det är ju ingen garanti. Boxarna kommer byggas här inne istället för i den gjutna djurdelen. Här är högt i tak och suverän luft. Tre boxar blir det.




Hästarna har jag nu släppt på skogen. Dom älskar att gå där sent på kvällen då det nästan inte är några flygfän alls där. Dom trivs verkligen bra på Strömsåsen och jag har tagit första ridturen på Cesar här om dagen. Han är som en unghäst och taktar och vill tillbaka till sin flock. Man kan inte annat än att skratta åt den gamle mannen.


Kram Gittan

tisdag 26 juni 2012

Björneslätt när det är som skönast.

Nu är underbara tider. Jag vet att jag skriver så bara solen tittar fram. Men nu är det inte mycket som slår det svenska landskapet. Det är verkligen en otrolig natur vi har. Tänk er Bohusläns klippor, Norrlands djupa skogar, fjällen i norr och det böljande åkrarna med dom röda stugorna som här. Björneslätt börjar ta form inför dom första hyresgästerna. Än finns det lediga veckor att boka för er som är sugna och höstens kurser planeras för fullt. Det är fem dagar kvar till utlottningen av en semester här. Ni har väl inte glömt att kommentera och länka vidare? Björneslätts gård finns även på Facebook nu.


Å lilla fågeln flyger...


Hagarna ner mot granngården. 


Utsikt från verandan.


Ridbanan.


Nu grönskar det verkligen.


Välkomna att semestra här!
All information hittar ni högst upp till höger. Eller ring mig vet jag 0705-222147.

Kram Gittan

måndag 25 juni 2012

Pippi i paradiset

Det är svårt att med ord beskriva fågellivet på Strömsåsen. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Kanske borde jag filma för att ni ska förstå. Det sitter fågelungar på gräsmattan (någon som vet vad det är för fågel?). Svalorna bor under taket där vindskivorna är borta. Dom bor PÅ fågelholkar och självklart i ladan. Det bor fåglar över allt, i varenda fågelholk och även i väggen på uthuset. Det är ett fasligt liv i träden intill huset. Ni som inte sett gården på riktigt måste ju få se hur enorma träden är intill. Som ni ser så måste dom hamlas.





Diva åkte på inridning igår och fick en massa nya kompisar. Ska bli spännande att följa hennes utveckling. Hon är ju bara så mysig.


Den här svenska sommaren med knott, regn och kalla vindar gör att kvällarna känns som höstkvällar. Så länge jag har fullt upp med att rota i flyttlådor och ställa iordning på Björneslätt inför uthyrningen så klagar jag inte. Men när jag är färdig vill jag ha sol! Men man får göra det bästa av det och njuta på kvällarna. Vad vore ett gammalt hus om det inte fanns en Madonna i det och massor med levande ljus?



Annars kan man ju alltid gå ner i källaren och skura lådor och väggar. Skillnad blir det!


Kram Gittan

lördag 23 juni 2012

Krokar av gamla bestick.

Nu har jag satt mina idéer i verket. Här kommer bilderna på dom första krokarna som jag har gjort av gamla bestick. Stora goa skedar och gafflar. Många fler idéer har tagit form medan jag höll på med dessa. Pris per styck är 100kr. Självklart går det att beställa med annan text så långt bestickförrådet räcker.



 Jag har även kommit över en underbar möbel i ett dåligt skick. Vad ska jag göra med denna. Försöka laga i samma stil eller gå loss med färg och idéer? Jag får suga på den karamellen ett tag. Undertiden pryder den sin plats i vardagsrummet. Den är verkligen häftig. På baksidan står det att den är skickad från Anneberg. Är det en Lindome möbel?  På baksidan står det J Öberg, Warberg. Undra vem det var som beställt den....




Kram Gittan

torsdag 21 juni 2012

Gamla bilder på gården.

Här om dagen fick jag till min stora glädje gamla bilder på Björneslätt. När jag köpte gården så var taket bytt och ena gaveln omklädd. Om så inte varit fallet hade jag inte köpte stället. Det var nog med att ta tag i all renovering i alla fall. Huset var ju utan ström, avlopp och med ett enormt stort renoveringsbehov. Kortet är taget 1996, strax innan taket lades om. Året innan hade det stått med presenning över taket i väntan på att ägaren skulle besluta om rivning eller nytt tak. Jag är så tacksam att valet blev taket!






Här har ni en jämförelse med gården 1996 och 2012. Det intressanta är att se den ena takplåten. Den är i annan färg. Kan dom hamna upp och ner?!?



Jag vaknade med lite nya idéer på vad jag ska göra med alla bestick som fanns kvar på Strömsåsen. Ska iväg och testa dom nu. Kanske får ni ett smakprov imorgon. I eftermiddag ska jag vara ute och njuta av att sommaren äntligen är här!

Kram Gittan

tisdag 19 juni 2012

Plantera i gamla saker


 Som jag nämnt tusentals gånger, känns det som, så stod det kvar en massa saker på Strömsåsen. Vissa saker fastnade jag för direkt och fick idéer vad jag skulle ha dom till. Två av dessa var dessa glas och silver saker. Jag kallar dom för just saker då jag inte vet om det var till att servera mat på eller bara som prydnad. Nu är dom endast till prydnad. Murgröna, minirosor och hjärtan på tråd har jag planterat i dom. Ibland så måste man ju få vara lite kreativ även om flyttlådorna hopar sig utmed väggarna. Många gånger finns det saker i skåpen som är minst lika vackra att plantera i som traditionella krukor. Låt fantasin flöda!



Idag ska det bli sol vänner, äntligen. Kanske hinner jag även plantera någon ros ute i landet också.
Ha en riktigt underbar dag.

Kram Gittan

måndag 18 juni 2012

Dåligt med tips till er.

Som ni säkert har förstått så går tiden mest ut på att tömma hus, packa, packa upp, skura, slänga, elda och planera. Långt ifrån renovering av möbler, akvareller, renoveringar, hästträningar. Allt det som jag älskar att göra och som jag vill dela med mig av till er. Men håll ut. Snart är jag på banan igen och då ska jag dela med mig av små tips som har växt till sig huvudet medan jag kånkat på bruna kartonger.

Strukturen för loppisen börjar även ta form. Det blir massor av grejer och troligen en hel del möbler, allt från början 1900-tal (kanske även äldre) fram till idag. Så fort datum är fastställt lägger jag ut det här.

Här kommer ytterligare lite bilder på sådant som ni kan stöta på under loppisen.






Ha en underbar dag vänner.

Kram Gittan