fredag 23 december 2011

Årets hemmagjorda glögg och godis.

Så var jag äntligen klar med årets julgodis och med glöggen. Glöggen som bygger på maskrosvin kryddades med glöggkryddor. Det konstiga är att den är mycket godare när den nästan är kall än om man hettar upp den för mycket. Men god och stark är den. Runt 20%vol så man får ta det lugnt.



Mixat med allt hemmalagat godis blev såklart polkagrisar vilket jag lagade förra året och inte var sugen på att göra om, samt skumtomtar. Ingen jul utan skumtomtar! Årets nya favorit bland det hemmalagade julgodiset blev minttryffeln. Här kommer receptet.

Minttryffel
1 1/2 dl vispgrädde
50g smör eller margarin
300g mörk choklad
150g after eight

Värm grädden i en kastrull och lägg ner matfettet och låt det smälta. Ta kastrullen från värmen. BNryt chokladen i bitar och lägg ner den och after eight. Rör tills allt är smält.

Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm. Häll tryffelsmeten i formen. Låt stelna i kylskåp. Skär i biter.

Den är bara sååååå god! Ha nu en riktigt skön dan före doppare dan.

Kram Gittan

1 kommentar: