söndag 21 juni 2015

Keramikhästar med riktigt tagel, hästtagel.


Tanken väcktes när jag funderade på hur jag ville föreviga minnet av min 24 åriga häst. Att bara spara en tofs tagel kändes inte så roligt. Det var då jag kom på att jag skulle göra en skulptur av honom och sätta hans tagel som man. Det visade sig snabbt att det var många fler än jag som tyckte det var en bra idé. Så många minneshästar jag har gjort åt folk. Allt från godkända hingstar till polishästar och dotterns söta ponny. Det glädjer mig verkligen!Jag skulpterar dom ur olika leror. Allt från svart till vit lera. Eftersom jag skulpterar alla för hand så är alla hästar helt unika. Ingen är den andre lik!


Jag färgsätter dom också olika vilket ger dom ännu större karaktär. Jag exprimenterar med allt från glasyrer till material och sprayburkar.

 


Jag tillverkar dom i storlek från 25-55cm höga. Den mest populära storleken ligger på runt 35cm. Men 25 cm är verkligen inga små hästar!


Priset för en häst är från 950kr Det beror ju helt på storlek, dekoration eller vad man mer önskar. För mer exakt prisuppgift kontakta mig antingen via mail, telefon eller facebook.


Självklart finns det färdiga hästar att köpa för er som inte är intresserade av att ha man från just er häst. Ni kanske inte ens har häst...

Vill du köpa en färdig häst:
Vill man köpa en färdig häst så kontaktar man mig så skickar jag bilder på vad jag har färdigt. Vill man beställa någon annan går det självklart bra.

Vill du beställa en minneshäst:
Vill man beställa en minneshäst kontaktar man mig och skickar en bild på hästen så vi kan diskutera fram vad som skulle passa till just din häst. Tanken är inte att avbilda hästen så noga det går. Det här är fräcka konstverk men man kanske vill plocka fram detaljer som bläs etc.
När vi kommit fram till vad som passar just din häst, storlek och stil så skulpterar jag den. Du ska då skicka tagel till mig. Gärna från manen som är mjukare men från svansen funkar också. Klipp då en slinga in vid svansroten som är ca 1 spritpenna tjock. Tvätta den och skicka den till mig.

Unic Art, Strömsåsen, 51262 Mårdaklev. Glöm inte att märka väl vad hästen heter och ditt namn och adress.

Helst ser jag att hästarna blir hämtade, eller så kan jag leverera dom till Ullared. Självklart går det att skicka dom men det är alltid en risk.

Vill du skänka tagel:
Jag är oerhört tacksam över alla er som skänker man till mina hästar. Jag sponsrar en hel del tävlingar med keramikhästar och behöver ständigt man i läckra färger. Gör som i beskrivningen ovan vad gäller tvätt och vart du ska skicka den. Keramikhästen blir uppkallad efter hästen som taglet kommer ifrån så glöm inte märka taglet och skriv även ditt namn. Tusen tack!


Har ni några frågor så tveka aldrig på att kontakta mig! 

Birgitta Ryberg 0705-222147
birgittaryberg@hotmail.com

1 kommentar:

  1. I am extremely impressed along with your writing abilities, Thanks for this great share.

    SvaraRadera