söndag 17 februari 2013

Så här lång tid brukar aldrig ett rum ta

Att få till hallen och trapphuset på Strömsåsen är nog det mest långsamma renoveringsprojekt jag varit med om, just för att det både är så mycket småfix som måste göras och så stora grejer som golvet som måste riktas och bytas. Det hade gått fortare att bygga nytt känns det som. Spackla och slipa och få ett hår som svinto och hud som en ödla är saker som man bara får gilla. Men nu närmar jag mig äntligen slutet.


Valet av färg är klart och det blir en ljus sandaktig färg. Målet var att den ska vara varm, lugn och ljus men ändå ha en tydlig kontrast till det vita så att dessa snickerier lyfts fram, då speciellt fönstren i innerväggen och den breda golvlisten som sen kommer sättas på plats. Med denna nyans tror jag verkligen att det kommer lyckas. Men det är först när allt är målat som man med säkerhet vet.

Men det är fantastiskt hur man kan förändra ett hem, ett hus, en stil, en känsla med lite nya idéer, så som fönstren i innerväggen, med nya färger och med andra golv. Det är fantastiskt och den resan är det roligaste av allt. Att förändra, att klura ut och komma med nya spännande idéer som måste testas. Detta är livet!

Kram Gittan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar