söndag 9 juni 2013

Stugan håller på att inredas

Nu har arbetet med stugan kommit så långt att vi har börjat inreda den. Vi har kommit en god bit på väg. Om huset ska bli lantligt så ska stugan få lite mer känsla av fiske och natur.


Det viktigaste med stugan var att få till praktiska förvaringar och att utnyttja ytan till max. Det är en liten stuga så det var inte helt lätt. Jag vill inte heller att allt ska vara nytt för den känslan tycker jag inte om. Men när det gällde bäddsoffan så känns nytt helt rätt. Den går att bädda ut till en dubbelsäng och under den är det förvaring till sängkläder.


Som soffbord rotade vi fram en gammal kista som stod kvar i uthuset. Den var riktigt charmig, med lite härliga beslag ochfantastisk ådermålningpå. Eftersom kistan hade platt lock funkade det suveränt som bord. Vi skruvade fast små hjul under så det skulle gå lätt att flytta den när man vill bädda soffan som dubbelsäng. I kistan får det plats städsaker och en liten dammsugare. Saker som jag inte haft någon aning om var jag skulle göra hän.

Till kläder för gäster tog vi och skurade upp en byrå som stod kvar i källaren. Att lägga på ett lager möbelpolisch på gamla möbler gör att dom ser mycket renare ut eftersom man får tillbaka lystern i lacken.


Köket var lite klurigare att få till och där är vi inte helt färdiga ännu. Det blev öppna hyllor för att få plats med porslinet och en hylla som skafferi. 

Detta var verkligen ett roligt projekt och nu är det utsidan som står på tur. Att skapa är fantastiskt!
Hoppas jag lyckas ge några av er lite inspiration till att våga. Man klarar så mycket själv bara man tar sig tid att klura och vågar fråga andra.

Kram Gittan

5 kommentarer:

 1. Så gullig stuga och härlig inredning ni gjort.Kommer att bli till stor glädje.

  SvaraRadera
 2. Hur snyggt som helst. Du är så himla duktig!

  SvaraRadera
 3. Vad ska stugan användas till? uthyrning? Det verkar vara en fantastiskt vacker plats.

  SvaraRadera
 4. Stugan är verkligen jätte mysig. Tanken är att nära och kära som kommer på besök ska bo där. Det finns ju ingen toa i den. Men vill någon annan hyra den så ser jag inget hinder i det =)

  Mvh Gittan

  SvaraRadera
 5. Hej Gittan!
  Din blogg är otroligt inspirerande:-)
  Jag är intresserad av lite saker du la ut till försäljning, stol å bord bl.a - har du något kvar?
  Bästa hälsningar Sara
  Ps sände även sms imorse. ds

  SvaraRadera