söndag 27 oktober 2013

Trasig grill får ny design


I somras gick vår klotgrill i sönder. Foten gick av. Slänga var första tanken som kom upp, gräva ner var den andre och gjuta in den var den tredje. Där stannade vi förslagen och gjorde slag i saken. En stor grill ville vi ha med bra avlastningsplats intill och olika gallerhöjder, gärna två galler ovanför varandra. En för grillning och en för värmning. 


Så en stor form tillverkades av skivor. Den lades på ett jämnt underlag så den hamnade i vatten. Sen vände vi klotgrillen upp och ner på samt stack ner ett rör vid sidan om för att senare kunna sätten stödet för gallren i det hålet. 


Sen använde vi armeringsmatta och började gjuta. Det är så roligt att skapa något som det här. Det kostar mest svett och tårar. 


Ett stort tack till Toss som agerade levande vibrostav. Att stöta en pinne eller något hela tiden i betongen gör att luftbubblor försvinner och att betongen flyter ut över allt. 


Vi fyllde ända upp och lät den stå och härda ett par dagar. Sen var det "bara" att vända på den och resultatet blev klart godkänt!

Där grillen skulle stå grävde vi först slätt och la sen på grus. Sen ställde vi ut två stenar som grillen skulle vila på. Allt för att få upp den från backen så det blev drag under ifrån. Locket till grillen finns kvar och ställs ovanpå. Vi är helnöjda. Det är helt perfekt att ha avlastningsbord runt om. Vi kan även  meddela att det underlättar att ha en traktor när man ska flytta grillen på plats, men så blåser den inte iväg sen heller ;) Till nästa grillsäsong ska gallren på stång tillverkas. Men den ska även användas i vinter att grilla korv på. Grilla kan man med fördel göra hela året!


Kram Gittan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar