måndag 3 mars 2014

Ny gammal dörr


Tänk vad en dörr kan göra skillnad! Alla dörrar på nedervåningen var bruna släta 70-tals dörrar. Jag kan tänka hur moderna och snygga dom en gång tedde sig. Så snygga att dom gamla spegeldörrarna hamnade i källaren istället. Men i mina ögon ger dom huset helt fel karaktär. Så ut åker dom, en efter en, och in kommer gamla renoverade spegeldörrar. Det blir alltid en väldigt go doft och väldigt välstädat när någon går loss med motorsågen inne för att göra dörrhålet bredare. Men det är det verkligen värt.


Den gamla dörren som vi nu satte in är av samma modell, med dom 5 speglarna, som alla dörrarna på övervåningen och i källaren. Genast känns hallen bättre. Jag kan redan se framför mig hur fin trappan blir när mattan på den försvinner och man får skrapat, slipat och målat/lackat. Men nu ska den sista panelen sättas, det ska slipas och målas och lister ska på plats. Sen ska det sista på garderoben sättas. Efter det kommer vi ha en helt annan hall än den som först var där...


Lägg märke till att även katten fått sig en dörr i dörren. Allt för att han ska kunna gå ifrån källaren och upp utan att den svalare luften följer med.


Det är en stor tillfredsställelse när man förvandlar ett rum som det här.

Kram Gittan 

1 kommentar:

  1. Vilken skillnad och vilken tur att dörrarna fanns sparade!

    SvaraRadera