Flädersaft30 klasar fläderblommor
2-3 citroner
1,5 liter vatten
1,5 kg socker
50 g citronsyra
Tvätta citronerna noggrant. Skala citronskal tunt med en potatisskalare och skriva citronerna tunt. Skölj blomklasarna och lägg dem tillsammans med citron och citronskal i ett tillräckligt stort kärl. Koka upp vatten, rör ner socker och blanda väl tills allt socker är lösts upp. Rör ner citronsyra och häll den heta vätskan över blommorna. Täck över och låt stå svalt i tre till fyra dagar. Sila därefter saften och frys den saft som inte ska drickas den närmsta tiden, förslagsvis i små plastbunkar.
Som sagt, vill ni ha så hör av er. Jag har 0705-222147.
Det lär även gå att frysa in blommorna så kanske, kanske gör jag det om ingen vill ha...
Kram Gittan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar