lördag 1 februari 2014

Det långsamma projektet går framåt

Ja vissa saker går fort, andra går väldigt långsamt. Hallen nere har varit ett sådant projekt. Dels för att det är pilligt men också för att det kommer 1000 andra saker emellan. Men nu är vi trötta på att komma in genom dörren och mötas av ett bombnedslag. Nu ska hallen bli färdig och nedervåningen komma i ordning. Som jag tidigare har visat så satte vi hög list på hallen uppe. Tanken var att panelen i hallen nere skulle följa trapphuset upp och sluta på samma nivå som den höga listen. Det visade sig vara ett smart och snyggt drag.

Vi har en som ständigt övervakar bygget...

Ovanpå panelen ska det sättas en list.
 Trapphuset är verkligen högt och svåråtkomligt men effekten av vitmålade panelen mot den gulaktiga färgen kommer göra det till en läcker del av huset.


Men än är det mycket kvar att göra. Källardörren ska bytas, trappan ska slipas ren från allt lim från mattan när vi väl river bort den. Vi vet att det är ett hästjobb! Mer panel ska sättas, räcket uppe ska byggas klart, en garderob nere ska byggas, lister ska upp, det ska kvistlackas, grundas, spacklas, slipas och målas. Sen.... är projektet hall äntligen avslutat.

Vitmålad pärlspånt blir det.

Men vi får se hur många saker som kommer emellan innan vi är där. Men det här får gärna ta lite tid bara det blir bra. Det första man möts av när man kommer in i ett hus sätter stämpeln för övriga huset. Så är det!

Ha en riktigt go helg vänner!

Kram Gittan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar