fredag 9 maj 2014

House makover... kan man lugnt säga.

Så här är det. Om 7 dagar ska huset vid sjön vara färdigt. Dagarna tillbringas fortfarande tillsammans med snickare, målare, elektriker och ibland även murare och plåtslagare. Nu ska ni få en bildkavalkad över hur det går just nu:

KöketDet mesta är på plats i köket. Fläkten har kommit på plats idag. Bänkarna ska fixas till, köksön ska byggas, alla fronter och knoppar och så ska fixas till. Men på det stora hela är köket färdigt. 

SovrummetSovrummet är färdigmålat och tapetserat. Den sneda väggen ska få en spegel och klädförvaring och nattduksbord ska skaffas. Det är ett riktigt härligt sovrum.

Vardagsrum
Väldigt mycket är fixat i vardagsrummet. Hjorten har blivit ditmålad, soffan är på plats och kaminen är proveldad. Man kan inte sluta att beundra utsikten. Vilken arbetsplats.

Entrén


Pärlspånten i entrén är målad men trappan upp till andra våning är fortfarande en nöt att knäcka. Mattan är bortriven och många svettiga timmar har lagts på att skrapa den. Det ska även byggas räcke. Bilder kommer så fort vi sätter igång. Har glömt att fotografera det som det ser ut nu.

GroventrénIn mot badrummet blir det en helvägg med pärlspånt. Övriga väggar har en hög panel med tapet över. Tapeten är införskaffad och kommer upp inom dom närmaste dagarna. På golvet blir det sen ett svart/brunt klinkers och golvvärme.

Badrummet


Badrummet kaklas för fullt. Väggarna har stora halvmatta kakelplattor som är 24x40cm. I duschen blir en effektrand med i mitten mosaik och på var sida 10x10cm platta, samma som kommer sitta nertill utmed golvet samt vara på govlet vid brunnarna. Övrigt golv kommer ha samma svarta platta men 30x30cm. Det här är ett roligt rum att skapa. Sällan man planerar badrum/tvättstuga. Ser fram emot nästa vecka när allt ska komma på plats. För som sagt, nästa fredag ska det vara färdig, möblerat och allt! 

Jag kommer verkligen sakna alla när detta är över. Vi har roligt på dagarna!

Kram Gittan

1 kommentar:

  1. Svårt att tro att det var i det huset vi var.
    Blir superfint och vill se det snart:-))

    SvaraRadera