torsdag 27 januari 2011

Den kreativa genen

Vad är det som skapar människors egenskaper? Hur uppstår kreativitet? Som vanligt är frågan, arv eller miljö, arv OCH miljö, och finns det kanske rent av en kreativ gen? I så fall har jag fått den och kanske till och med i dubbel uppsättning vilket troligen gör att man borde få en diagnos. Så här ser mitt tillstånd ut:
Jag skriver lister på allt jag kommer på att jag vill göra, allt jag borde göra, allt jag måste göra, allt jag måste fixa eller handla för att kunna göra detta. I takt med att jag betar av saker på listan kommer det ständigt upp nya tankar. Vilket resulterar i att listorna bara blir längre och längre. Ibland önskar jag att det gick att stänga av den delen av hjärnan som kommer med nya idéer, för ibland önskar jag att jag med gott samvete kunde ligga i sängen och se på film, men även då får jag nya uppslag av det jag ser och hör och jag blir rastlös. Men i ärlighetens namn så älskar jag min hjärna. Och jag vet var min kreativa gen kommer ifrån, ifrån BÅDA mina föräldrar! Jag är uppvuxen i en riktigt kreativ och skapande miljö. När jag var liten byggde pappa sin stora segelbåt i ett plåtskjul på gården och mamma, som under den tiden var dagmamma, pysslade med oss i massor och redan då sydde hon dom mest underbara saker! I mitt släktträd finns bla. gravörer, skräddare och möbelsnickare, vid sidan av alla fiskare.

 Tron på sig själv och på utmaningen att lyckas har jag fått med mig sen barnsben. Lägg där till en ständigt dålig ekonomi och min diagnos är ett faktum. Kreativitet skapas när behovet och önskan om att nå vissa mål inte stämmer överens med budgeten. Vill du ha något så får du fixa det själv! Så jag hoppas kunna dela med mig av några av dessa saker som sätter guldkant på tillvaron, som alla kan fixa som vågar och tror på sig själva, och som inte kostar skjortan. Å självklart vill jag ha massor av tips och idéer ifrån Er!

Kolla gärna mina föräldrars bloggar:

Kram Gittan

Morfars underbara gravyrövningar.

3 kommentarer:

 1. Ja, du Gittan har du hört talas om DAMP hehe. Du är verkligen en mångfacetterande kvinna säg vad du inte kan göra..och inte nog med det du är en så ÄLSKVÄRD person som ger och tar i lagom doser..Härligt med lite historia och bilder från förr..Keep going GIRL..

  SvaraRadera
 2. nämen, hela familjen blogg! så kul att se era olika projekt!

  /Mikaela

  SvaraRadera
 3. Min älskade vän! Så bra att du delar med dej av alla dina fina o finurliga saker. Your brain is great! Love You Diana

  SvaraRadera