lördag 29 januari 2011

Nytt av gammalt rostigt

Finns det något så härligt som riktigt gamla slitna eller rostiga saker. Saker som man ser har utsatts för väder och vind och som människor i många generationer tagit i. Att skapa något nytt, något användbart eller bara något tilltalande estetiskt av dessa ting, är en utmaning. Det snygga är ofta det enkla.


I detta fallet har det används ett gammalt gångjärn, både delen till själva dörrbladet och delen till karmen. På detta har det svetsats fast en ljushållare som är riktigt bra.
Denna ljusstaken har Theodor gjort och Bill har gjort ljushållaren. Det var ett projekt som vi i UnicArt gjorde inför julmarknaden i Ullared. Jag kommer att berätta mer om UnicArt längre fram men är ni nyfikna redan nu så gå gärna in på våran hemsida www.unicart.se

Så har ni gamla rostiga saker som ni inte vill ha. Släng dom inte, fundera istället på om dom kan få ett nytt användningsområde hemma hos er. Annars finns det dom som gärna vill ha dom.....

Jag vill passa på att tacka för alla värmande mail och kommentarer angående min blogg. Tack alla! Nu ska jag ut och snickra i stallet. Äntligen ligger temperaturen runt 0. Det blir inga längdskidor idag då det kom nysnö inatt. Så nu blir det att greppa hammaren istället. Fler boxfronter väntar på att få se dagens ljus. Ha en riktigt skön lördag!

Kram Gittan

3 kommentarer:

 1. En duktig trio det där och en eloge till er alla tre!
  Hälsar hon från Hönö

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående talare! Wow till er alla tre vilken trio..

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Förvandling från "Gångjärn" till "Hängjärn"...?
  //Anders

  SvaraRadera