fredag 28 januari 2011

Vackra ord på stenar


Vackra stenar med fint skrivna ord på blir fina små presenter att ge bort eller härliga inredningsdetaljer i hemmet. Jag tänkte berätta hur jag gör dom.
Jag börjar med att välja ut en ljus, rund och fin sten. Jag väljer en med slät yta för texten blir bäst då. Jag börjar med att tvätta stenen och låter en sen torka. Sedan är det dags att välja ord. Jag beslutar mig för att välja Vila. För att sedan välja typsnitt går jag oftast ut på http://www.dafont.com/theme.php?cat=601 . Här väljer jag denna gång Mutlu Ornamental. Sedan tar jag min blyertspenna och försöker rita av texten så gott jag kan. Jag använder en stiftpenna som gör fina streck så det lätt går att sudda om det blir fel. När jag är nöjd med texten fyller jag i den med en fin filtpenna, gärna en vattenfast. Sedan är stenen klar. Stenen la jag i fönstret vid sängen. En fin liten inredningsdetalj.
Lycka till!

Kram Gittan


2 kommentarer:

 1. Underbara stenar och jag är lycklig som fått en.
  Vad är det för filtpenna?
  Kram mor

  SvaraRadera
 2. Liebe Birgitta,
  willkommen in der Bloggerwelt! Deine erste Seite sieht sehr vielversprechend aus und ich habe mich gleich als regelmäßiger Leser angemeldet und Deinen Blog bei mir verlinkt. Deine Monogrammsteine sehen soooo schön shabby aus - gut gemacht !
  Ganz liebe Grüße von Katrin
  http://katrinklose.blogspot.com
  www.katrinklose.de

  SvaraRadera