måndag 31 januari 2011

Modellfotograf

I höstas gick jag och Maritta en kurs i fotografering som hette Jakten på den perfekta bilden. Kursen var till stor del en besvikelse, men kursledaren höll på med porträttfotografering så vi fick en hel del tips på ljussättning och inställningar vilket gjorde oss sugna på att testa. Som pilotobjekt ställde Johanna upp. Tack snälla för det, och Maritta sminkade henne. Vi tog massor av bilder och mixtrade med ljussättningen. Vi använde oss av bygglampor. Det viktigaste är att få ett starkt riktljus som tydligt visar varifrån ljuset i bilden kommer. Sen är det bakgrundsljus, svagt ljus framifrån och punktbelysning i håret för glans.

Eftersom jag är hemma med feber idag var det passande att gå igenom bilderna och dela med mig av några. Nästa projekt som jag själv fotograferade var Pierre. Nu var syftet att ta reklambilder för våra smycken i Unic Art. Här var vi i en allt för mörk lokal och belyste endast med lampor som finns i hemmet.

 Det är väldigt roligt att fota porträtt. Det svåra är inte ljuset utan att fånga blickar och känslor. Tack snälla Johanna, Maritta och Pierre för er tid. Är det någon annan som vill stå modell för våra smycken så säg bara till.

Hur reklamen blev ser ni här. http://www.unicart.se/Smycken.html

Nu är det dags att gå och lägga sig en stund igen och se Antikrundan på SVTplay och hoppas att man snart blir pigg.

Kram på er!
Gittan

2 kommentarer:

  1. Riktigt snyggt jobbat!
    Krya på dig.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Krya på dig vännen! Vilka bilder, vilka modeller..Snart är det din tur att få make up och agera fotomodell eller hur..Tusen kramisar.

    SvaraRadera