söndag 18 mars 2012

Garderobsinredningen är klar!


Gårdagen ägnade jag åt att bona mattan i garderoben. Det var hur simpelt som helst. Tre strykningar av koncentrat ur en flaska jag köpte i mattaffären. Sen gav jag mig på att snickra och måla inredningen till garderoben. Jag började med att såga till två identiska hyllplan. En för skor och en för hattar (antar att det snarare kommer bli hjälmar). Jag tillverkade dom av dom tjocka golvbrädorna som blev över när jag la nytt golv i bottenvåningen. Sen skruvade jag ihop dom med reglar. Är det något jag har lärt mig av alla misstag är att förborra så att inte allt spricker. Vet inte hur många gånger jag har slarvat med det och har fått göra om. Jag hatar att göra om! Så denna gången var jag ordentlig nog att använda borr.


Jag vill verkligen poängtera att jag inte är någon finsnickare så det här kan ni alla göra om ni bara ger er katten på det. Det är så roligt när man har tillverkat och målat något själv. Särskilt om man dessutom har fått klura ut hur det ska se ut också. När jag snickrat klart så målade jag hyllplanen med samma färg som jag använt på vägarna men såg till att måla många lager på själva hyllplanen så det ska vara lätt att torka av.


Som tur är har jag under flera år köpt smideskrokar på Indiska när jag har varit där, utan att då veta vad jag skulle ha dom till, men nu fick jag användning av dom flesta. Både krokar och konsoller i samma stil. Det blev ett härligt helhetsintryck.Jag satte även några smideskrokar på väggen utanför och tog fram dom gamla kängorna som stod kvar här i huset när jag köpte det. I ena kängan låg en lista över ransoneringskuponger och inser att skorna stått orörda i närmare 60år. Lite olja på dom så fick dom och barnskorna som jag fått av en kompis pryda den ena väggen.


Nu ska jag bara leta upp någon fin list att kröna garderoben med. Men jag har tyvärr inte funnit någon än. Jakten går vidare. Sen ska det sys draperi och jag måste bestämma mig för om jag ska ha spegelglas eller vanligt glas i dörrarna. Idag blir fokus på ladan, men arbetet lär gå trögt. Har åkt på hals och huvudont och en kropp som är seg som en 100-åring. Men allt som blir gjort är bra, det är min filosofi, även om det vissa dagar blir lite mindre.


Ha en skön söndag!
Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. Oj, vad fint. Är det garderoben i hallen så tycker jag att du ska ha kvar det genomskinliga glaset. Så himla läckert!!!

    SvaraRadera