söndag 25 mars 2012

Kanonväder + sjuk = planering

Så illa är det denna helgen. Jag är fruktansvärt risig och det är underbart väder ute. Det är inte en lyckad kombination. Det hela började med att jag i fredags åkte ut till Hönö. Gjorde ett stopp på Blommigt och Prickigt och handlade lite och lunchade. Det är en jättemysig affär för er som aldrig varit där. Servetterna är ju bara så sköna.Efter att ha gjort lite nytta när jag väl kommit fram konstaterade jag och min mor att det var skönt att jag klarat mig från förkylning denna gången. Nu kom straffet direkt. Hosta, feber, snuva, ont i halsen och rinnande ögon. Stannade natten och halva lördagen innan jag bestämde mig för att åka hem. Det visade sig vara ett klokt val för efter att ha frukostfodrat hästarna idag så somnade jag om till kl 14. Minns inte när jag varit så still så länge förut. Men mycket troligt så behövde jag det. Ett par alvedon senare bestämde jag mig för att gå ut och måla lite samt planera vad som ska göras. Nu med fokus på ladan. Jag tänker ta med er på en sväng runt hela ladan så ni förstår vad som väntar. Det är en hel del kvar att göra men inget oövervinnerligt. Det kommer gå fint när väl energin kommer åter. Förutom att rikta ladan återstår följande:


Vi börjar med gaveln ner mot vägen. Där ska gavelspetsen kläs om och målas (kanske sätta in något passande fönster där uppe), vinskivor ska bytas och fönstret fixas nertill. Lock ska även sättas.


På långsidan är fönstren kvar att fixas och fönsterfoder sättas. Ladan ska här kläs om, målas och det ska byggas portar in.


Gaveln upp mot skogen ska borstas och målas, vinskivor bytas, knutbrädor sättas.


Långsidan på baksidan ska kläs och målas.

Vinkeln på baksidan ska kläs klar, portar byggas, knutbrädor sättas och det ska målas.


Vid gamla utedasset ska portar bort, kanske bytas, knutbrädor sättas och på traktorgaraget ska det sättas portar och klädselbrädor samt målas.


Så nu är det inte så mycket kvar. Ska bara rikta den först med allt som det innebär, nya bjälkar osv
Men nu ska jag gå och lägga mig och lyssna på en ljudbok.

Kram Gittan

1 kommentar: