onsdag 6 juni 2012

Nästa projekt - bygga stenåldershus!


Förra veckan var vi på skolresa till Ekehagens Forntidsby. Jag vet inte vilken gång i ordningen som jag har varit där med elever och det är alltid lika uppskattat. Inte minst hos mig själv. Denna gången såg jag på allt med lite andra ögon. Hur var egentligen långhuset byggt? Hur satt reglar, hur var rökgångar gjorda och golvet och taken och mellanväggarna. Jag har nämligen blivit vansinnigt sugen på att bygga ett hus som detta inne i en glänta i skogen intill Ätran. För inte katten behöver man bygglov för lite lera, bajs och vass i organiserade former? En urholkad stock vill jag också ha liggande i strandkanten!

 

Men det är en bra bit till ett sådant projekt. Nu håller vi på att städa Strömsåsen för full. Jag måste se till att få flyttat. Så här såg det ut före och efter i det blivande hobbyrummet.När man har packat (det blev 20 loppislådor) och skurat är det lätt att det sätter sig i axlar och nacke. Tur då att denna fungerande dyrgrip ingick i köpet. Vem har inte drömt om att äga en läcker grön massageapparat?!?


Målsättningen denna nationaldag, tillika min första hästs 21 års dag (han får semester idag), blir att få städat klart huset. Självklart ska det även ätas jordgubbar med grädde.


Ha en underbar nationaldag gott folk!

Kram Gittan


1 kommentar:

  1. Kanske kan man driva projektet stenåldershus som studiecirkel och dessutom få EU bidrag för typ kulturarv i glesbygd. Att va kvinna brukar vara ett plus i dessa lägen. Vad säger ni vänner =D

    SvaraRadera