måndag 29 oktober 2012

Amelia EarhartAmelia Mary Earhart var en häftig kvinna. Hon föddes 1897 i Kansas. Hon blev känd för sina djärva långflygningar och var den första kvinna att flyga över Atlanten 1928. 1937 skulle hon flyga jorden runt. Den skulle gå västerut så nära ekvatorn som möjligt. Efter ett par etapper skadades planet och blev tvungen att reparera det. Under reparationen ändrades planerna och färden skulle gå istället gå österut, från Karlifornien, tvärs över den nordamerikanska kontinenten och över till Sydamerika. Så vidare till Afrika, Asien, Indonesien, Nya Guinea och avslutningsvis över Stilla havet till Hawaii. Man insåg att det sista steget från Nya Guinea till Honolulu skulle bli det mest problematiska. Man skulle bli tvungen att tanka på vägen. Detta skulle ske på den lilla obebodda ön Howland som var 2,4 km läng och 800m bred. En kutter från USA:s kustbevakning stationerades i närheten och skulle fungera som radiofyr. Den skulle lotsa Earhart till ön med hjälp av upprepade radiosignaler på en viss given våglängd. Den 29 juni landade Earhart på Nya Guinea för att senare flyga vidare.  Flygningen till Howland beräknades ta arton timmar. Efter 20 timmar kom ett meddelande från Earhart där hon sa att hon nu måste vara rakt ovanför kuttern och ön man att hon inte kunde se den och att hon inte hade mycket bränsle kvar.
En timme senare uppfattade dom ett sista meddelande från Earhart. Det uppfattades som  en anvisning om var besättningen skulle söka efter vraket.
”We are on the line of position 157-337. We are running north and south”
Man hittade aldrig Earhats Electra som planet hette och Amelia Earhart dödsförklarades två år senare.Jag har på en stor plåt porträtterat Amelia med hennes Electra samt hennes sista meddelande. Den är målad med akrylfärg.
En riktigt häftig och annorlunda tavla. Pris 2500:-

birgittaryberg@hotmail.com eller 0705-222147
Kram Gittan

2 kommentarer:

 1. Så otroligt fint gjord.Bra jobbat,dottern!
  Vi ses snart.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej
  jättebra gjort helt rätt stil och trendig går att sälja hur många som helst har du provat tradera där har jag sett liknande tavlor säljas på höga bud
  kicki

  SvaraRadera