fredag 19 oktober 2012

Kalasgoda glutenfria knäckebröd.


Här ska ni få ett recept på mycket gott och enkelt glutenfritt knäckebröd. Jag fick receptet av en kollega och är verkligen tacksam för det. Jag brukar bjuda på detta under kurserna och har blivit ombedd att dela med mig av receptet vilket jag gärna gör.

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokt vatten
flingsalt

Bland ihop allt och bred ut på bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Missa inte detta för det går inte att lägga dit i efterhand.
Grädda i 150 grader i en timme.
Öppna luckan och låt plåten stå kvar och svalna.
Bryt sen brödet i bitar. 


Lycka till!

Kram Gittan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar