torsdag 25 oktober 2012

Jaktfri zon i vår trädgård

Det verkar som att älgarna insett att i vår trädgård på Strömsåsen jagar ingen. Trots att jag har satt upp stora staket för att skydda fruktträden så strosar dom lugnt omkring där. Jaktlaget rapporterar att det vuxna djur som dom tilldelas att skjuta har dom redan skjutit. Nu återstår bara kalvar. Spåret efter detta djur visar att det INTE är en kalv utan en monsterälg. På hygget strax intill gården ser man ofta upp emot fem djur. Så kör försiktigt ni som kör förbi.


Kvällarna går fortsatt ut på att måla tavlor och fönster. Jag har även börjat på några av dom fina spröjsade gamla fönstren som jag ska sätta in i väggen mellan två rum. Det är skönt att ha en bra snickarbod att vara i. Tur att det var något av det första vi fixade till här på gården.  


Tyvärr så har min ena häst blivit sjuk. Han är svullen i benen, haltar kraftigt, har värme men ingen temp. Man kan ana fång men han har gått med betesreducerare hela tiden. Nu står han inne på metacam i tre dagar sen ska hovslagare och vet försöka komma fram till vad det är. Håll tummarna vänner att det bara är någon hovböld eller så, sjuka djur är aldrig roligt.

Kram Gittan

1 kommentar:

  1. Man får ju inte ha älgskräck om man bor där:-))
    Som en del har.
    Kram--håller tummarna för hästen

    SvaraRadera