söndag 20 januari 2013

Att förvandla ett rum.

Strömsåsen hade renoverats under etapper och på övervåningen var dom fyra dörrarna i hallen av två olika modeller. På nedervåningen hade man satt in släta bruna 70-talsdörrar för att sätta ner dom gamla fina spegeldörrarna i källaren. Heltäckningsmattor klädde golven på övervåningen och släta lister satt runt dörrar och fönster. Det är en stil som jag helt tar avstånd från. Jag vill ha den varma välkomnande känslan som gamla lister, dörrar och fönster ger. Men för den saks skull vill jag inte talla på komfort som värme och lättstädat. Jag byter inte ut fönstren mot gamla med innanfönster. Istället kommer det få bli spröjs på dom befintliga. Man får vara realist och göra det bästa av det som finns.

Just nu är det ju hobbyrummet som står i fokus. I väggen ut mot hallen satte vi in tre fönster som vi köpte på loppis i Danmark. Underbart gammaltglas med blåsor i. Först satte vi en slät list runt men det blev helt fel. Vad ska man då sätta när alla andra fönsterfoder blir för breda och blir för mycket? Jo hattprofil. Denna suveräna list/lock som man kan göra så mycket häftigt av. Som grov list nere har vi hittat nytillverkad riktigt gammaldags list, sån som är på Björneslätt. Det var lycka att hitta den! Ca 25 cm från golvet sätter vi sen hattprofil och allt detta målas enhetligt och ger intrycket av en riktigt bred list.

Vi har även bytt ut dörren in till detta rum. När pardörrarna sattes in på Björneslätt blev denna dörr med karm över. Så nu har övervåningen 3 av 4 dörrar i samma stil. Denna dörr måste sen skrapar, slås ihop och slutligen målas. Dagen kommer ägnas åt att spackla, slipa och måla lister. Det är roligt. Snart är rummet klart att inredas. Vilket suveränt hobbyrum jag kommer få!

Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. Kanske en ny Danmarkstur....?:-))
    Vilket fint hobbyrum det blir.
    kram

    SvaraRadera
  2. Danmark. Det var ju inte det närmaste.

    SvaraRadera