fredag 18 januari 2013

Gamla härliga fönster på plats.

Herre gud vad den här bloggen spökar. Det är jättekrångligt att lägga in bilder, ändra till HTML och tillbaka. Men tack vare tips av er så lyckades jag i alla fall nu.


 
Vi har äntligen fått riktig fart på såväl rivning som uppbyggnad. Först gjordes det hål i innerväggen. Vi tog bort en del av skivan på väggen i hobbyrummet för att kunna se vilken typ av vägg där var bakom. Det visade sig inte vara något bärande så det gick bra att ta bort en del av väggen där. Så med cirkelsåg och tigersåg gjordes ett stort hål i väggen. Ca 5cm större än den plats som fönstren skulle ta.Efter det så spikade vi en sarg innuti hålet för att stabilisera upp allt samt få något plant och bra att montera fönstren på.

Sedan har vi testat oss fram till om fönstren ska sitta mitt i väggen eller i kant med någon vägg. Vi får se exakt vad vi kommer fram till om någon dag. Först måste vi skaffa lister. Vi vill ha ganska tunna och neutrala och får troligen tillverka dom själva.


Men helge ser i alla fall nöjd ut och det blivande hobbyrummet fick in så fantastiskt mycket ljus i från hallen att det kunde man inte ana. Detta var ett riktigt smart drag. Jag älskar när det går att kombinera funktion med stil. Detta blir riktigt bra!

Kram Gittan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar