tisdag 1 februari 2011

Loppishylla får nytt liv

En stor tung och mörk trähylla, målad i mörk grön, röd och brun. Kan det verkligen vara något? Vid närmare inspektion visade det sig att hela stycket med djur och snodda staplar var utskurna ur ett enda stycke. Ett riktigt fint arbete faktiskt. Men hyllan tycktes allt för tung och mörk för att passa i min lilla hall. Men samtidigt var den en intressant utmaning. Så det fick bli 100kr för hyllan och ett nytt projekt hemsläpat.

Jag började med att slipa hyllan noga. Jag använder mig då av sånt där sandpapper som går att sandpappra med på båda sidorna och som har lite skumgummi emellan. Vet ni vilket jag menar? Sånt som går att forma så bra runt runda detaljer.
Där efter dammar jag av hyllan ordentligt, gärna med tryckluft för att komma åt alla skrymslen.
Valet av färg hade jag gjort för länge sedan. Antik vit, lackfärg i glans 30. Jag grundar först med häftgrund, låter torka och lägger sen på ett lager lackfärg. Båda dessa färgerna köper jag på Gekås. Dom är riktigt bra och har ett mycket trevligt pris!
Sedan är det dags att få till åldringen. Ett naturlig och inte allt för överdrivet slitage. Jag funderar på var hyllan borde vara mest nött. Därför får krokarna den mesta slipningen. Jag använder samma mjuka sandpapper som innan. Sen är det bara att slipa på. Det är ju på dom utstickande delarna slitaget syns. Även på hyllans kanter. Råkar du slipa för mycket så är det bara att måla hyllan igen och börja om.  Jag gillar när den underliggande färgen kommer fram, då ser det naturligt ut. 


Hyllan gör sig nu riktigt bra mot pärlsponten i hallen. En härlig lykta från IKEA får så på hyllan å sprider ett sånt hemtrevligt sken. Men frågan är, vilka djur är det egentligen som är utskurna? Buden har varit många, vad tror ni?
Nu är jag riktigt sugen på att åka på loppis igen!Ha en fortsatt bra dag!

Kram Gittan

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Ingen aning om vad det där e för djur men en korsning av ngt slag är troligast *L*
  Den var verkligen SUPERCOOL o ovanlig..är allt lite avis.
  Kram Git

  SvaraRadera
 2. Kan det inte vara en hörning.

  Men vilken hylla...Du har bara sådan tur...Kanon fin...
  L.P.Ä.

  SvaraRadera
 3. Tjena vännen, nog e det en enhörning enligt mig. Men jag brukar ha fel :)

  SvaraRadera
 4. Jag trodde också först att det var en häst men det är nog inte manen som man ser utan hornet på en bock. Ser även ut som getskägg. Men kroppen ser ju ut som en hästs.

  Kram Gittan

  SvaraRadera