måndag 7 februari 2011

Boxdörrar med smart design

Idag var det verkligen grått, halvmörkt å riktigt ruggigt att komma hem. Tände genast upp i alla eldstäderna, herre gud hur skulle jag kunna leva utan dom. Passade på att baka bröd (helt utan mjöl) medan värmen spred sig i huset. Nu doftar här gott och det är så där mysigt när man hör sprakande från kaminerna och det är helt mörkt ute. Men jag ska snart ge mig ut i stallet och snickra lite. Jag har nu sågat klart (med sticksåg) alla fronterna till boxarna.

 Jag valde den här designen, inte bara för att jag tycker det är snyggt, utan även för funktionens skull. Hästarna kan här stå med huvudena ut i gången, men dom kan inte komma åt att bråka med varandra från utsidan. Formen gör ju även att det inte inbjuder till att försöka hoppa över boxdörrarna. Ovanpå boxväggarna skruvar jag fast ett plattjärn, för jag vill inte att hästarna ska kunna gnaga sönder träet så det ser fult ut.

 Jag är riktigt nöjd med resultatet. Dom är byggda i grovt hyvlat, spåntat golvvirke. Jag lackar allt trä minst tre gången. Som tur var köper jag ju billig lack. Tycker att det är värt att lägga pengarna på detta eftersom det gör väggarna lättare att hålla rena. Det roliga med dessa boxar är att det kostar inte många kronor mer att göra denna formen än att vanliga raka. Jag tycker själv att det blir snyggare. Vad tycker ni?

Kom gärna med kritik, tips och galna idéer :) !

Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. Alltså det blir så himla fint som det bara kan bli..så kul att se det på bild, får ett annat perspektiv på synfältet då =) Vilka fina grejer du fått av din mor..(lite avundsjuk e jag allt) Ha det bäst Gittan, puss!

    SvaraRadera
  2. Gitt vad fint stallet blir...

    SvaraRadera