söndag 14 augusti 2011

Oj vilken helg.

Denna helgen har det verkligen hänt saker. Jag ställde klockan tidigt på lördagen, gick ut och red på Cesar. En otrolig känsla som om han aldrig varit ifrån mig. Vi red på dom härliga skogsvägarna. Han var pigg som en unghäst och ville gärna galoppera upp för dom gräsbeklädda vägarna. Hans rytm var mig så bekant och så kul vi hade. När det gäller andra nya hästar blir jag lätt orolig och tror att det ska braka iväg, men när det gäller Cesar var allt som vanligt. När han taktade eller ville galoppera blev jag bara glad. Han är verkligen fin. Nu går han likt ledarhingsten med sin nya flock bestående av ungston. Han är inte alls på, han vill bara vara med dom och springa. Diva däremot tjuter ständigt och slår. Hon skvätter massor och jag undrar om hon som tvååring redan har kommit med sån brunst eller om hon skvätter för att hon är förbannad. Som tur är går inte Cesar med på detta utan slår tillbaka. Hoppas han blir en lugn och bra ledare.

Efter det kom snickarhjälpern. Vi gav oss genast på den nya gaveln. En del av ladan är nämligen så dålig att den måste plockas ner. Därför måste det reglas upp en ny gavel. Vi använde riktigt bra och grova stolpar som vi med hjälp av jängstång fogade ihop med den friska delen.

 


Att borra, dra igenom jängstång och sen ha plattjärn och mutter på var sida är ett superbra sätt att foga ihop en gammal lada. Särskilt när man har riktigt grova bjälkar. Ner mot den gjutna plattan borrade vi ett hål i så väl betongplatta som bjälke och trädde i ett armeringsjärn. Där emellan använde vi ävan tjärpapp. Så när lördagens arbetspass var slut stod fyra bjälkar upp och överliggaren var på plats. Jag avslutade kvällen med att måla två små tavlor. Visar även två andra som jag gjorde i veckan. Dessa ett önskemål efter den liknande som jag gjorde i början av veckan och gav till en kompis. Alla nedan är till salu för 350kr styck. Dom är ca 20x20cm. Med en snygg svart träram.


Idag var det bara att fortsätta med snickrandet. Även idag hade jag hjälp. Stora reglar restes upp till takstolarna och en överliggare kom på plats för att det ska bli luckor på gaveln. Efter en hel arbetsdags skute och lite till resulterade att hela gavlen blev klar. Även dom små reglarna som klädselbrädorna ska spikas i kom på plats. Jag är såååå nöjd!!!

Tack alla som hjälpte till. Det var guld värt! Men nu är jag trött....

Kram Gittan

1 kommentar: