fredag 19 augusti 2011

Tillverka egna "gamla" träskyltar och lådor.

Regnig fredags morgon och jag ska snart sätta händerna i gullfiber till sista delen av taket i grovingången. Men jag måste först bara dela med mig av en idé som jag tycker om. Man kan väldigt enkelt göra brädor och lådor lite mer nostalgiska, mysiga, överraskande å fräckare genom att sätta lite text på dom. Tidigare har jag visat mina textmallar jag köpte för ett tag sen och som jag då målade på säckväv med. Nu är det dags för trä.


 Jag valde en bräda som jag hittade på en holme i somras. Den är härligt nött. Riktig vrakved med spik och allt. Sen bestämde jag mig för texten, vilken jag så här i efterhand är lite tveksam till men det finns gott om gamla brädor i ladan....


Jag drog ett svagt blyertchstreck för att kunna följa med mallen. Sen tog jag en bra tuschpenna och skrev texten.


När det väl är gjort och färgen riktigt fått torka tog jag den gröna delen av en svamp och skrubbade över texten mot träets riktning. Detta gjorde att texten såg naturligt sliten ut. Vill man ha den ännu mer sliten så är det ju bara att skrubba på! Så nu är det bara att sätta fart. Detta är både kul, enkelt och billigt.... Lycka till!

Ha en underbar fredag!

Kram Gittan

3 kommentarer:

  1. så läckert... där får jag nog lägga in ett önskemål:-))
    Kram till er båda--mor

    SvaraRadera
  2. Var har du köpt de fina textschablonerna?

    SvaraRadera