torsdag 17 november 2011

Farbror Rimfrost...

.. har dom senaste dagarna vandrat nattetid rund gården. Frosten ligger vacker över ängarna och när solen letar sig fram gnistrar det i iskristallerna.

Det är en vacker tid, men en kall tid. Trots min nya luftvärmepump blir klimatet i stora sovrummet upp kallare än jag vill ha det. Så nu har jag pratat med en kompis som ska hjälpa mig att isolera sidvindarna uppe. Det är bara att inse att det är ett måste. Det var svinkallt förra vintern, men under vår, sommar och höst så hinner hjärnan på något sätt intala en att så farligt var det inte. Här har ju folk kunnat bo i flera år så sluta klaga. Men så fort temperaturen började klättra under nollan kommer insikten åter. Jag vill inte ha ett kallt hus!


I jämnt takt med att temperaturen sjunker och landskapet börjar skifta i vitt har min vita amaryllis slagit ut. Det är verkligen en av dom vackraste blommor man kan ha nu när det närmar sig advent.
Lyckligt nog har jag även funnit väldoftande hyacinter vilket är en av dom dofter som för mig verkligen doftar jul. Man kan aldrig omges av för många vackra blommor. Självklart kommer dessa blommor ha vissnat innan jul, men det finns faktiskt dom som lever på att sälja blommor. Så unna er själva lite extra blomsterlyx. Det är ni väl värda!

Kram Gittan

2 kommentarer:

 1. Hi hi... Det är VÄLDIGT lätt att glömma hur kallt det verkligen kan vara vintertid, när sommarsolen lyser som bäst....

  Skall genast bege mig för att införsaffa lite blomster! Tack för inspiration! Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Så underbar din amaryllis är..får nog ställa fram åtminstone en av dom jag fick.
  Skynda att isolera:-)))
  Kram mor

  SvaraRadera