måndag 20 februari 2012

Släta laminerade väggar i spolspiltan.

Ni som följer min blogg har kunnat läsa hur nöjd jag är efter lördagens snickerier i stallet. Alla skivorna i spolspiltan och på övriga väggar kom på plats. Dom är av laminat så dom är superlätta att hålla rena och behöver aldrig målas om! Bara det. Sen suger dom inte heller vatten utan kommer fungera perfekt i spolspiltan. Jag börjar med att visa några bilder innifrån ladan som den var när jag köpte den. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna som man säger. Foderbord i betong har knackats ner, golvet gjutits, hela ladan riktats, bjälkar bytts och boxar byggts. En dag ska jag visa er hela vägen från fallfärdig lada till ett riktigt mysigt stall. En lada som enligt alla i byn var utdömd...

Så här snett var bygget innan.

Bilden är tagen från den bättre delen av ladan.

Här har en gång i tiden arbetshästen Frej stått.

Så här blev det när skivorna kom på plats. Än är dom varken tvättade eller tillsnyggade men wow vilket lyft det blev! Jag funderade fram å tillbaka flera gånger hur jag skulle göra med väggarna. I övriga delen av stallet är det lackat trä men det kändes inte bra att ha i spolspiltan. Kakla? Nej det kändes inte rätt. Sätta matta på väggarna? Hmmm, inte så dumt kanske. Så höll jag på tills jag fick erbjudandet om dessa skivor och jag ångrar mig inte en enda minut. Det blev så ljust och lättskött. Passar mig utmärkt.

Även en ny dörr ut till lösdriften. Inte den dörren som hästarna tar!

Längst in i hörnet blir det en spolspilta.

Kunde inte låta bli att lägga in en bild på tomten. Tack snälla för hjälpen!
Du är värd alla vissna blommor i världen....

Den innersta boxen.

I morgon är det fettisdagen, glöm inte det vänner.

Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. Så fint det blir och vilken gullig tomte.Hälsa honom med ett fång FÄRSKA blommor från mig:-))

    SvaraRadera
  2. Men herre gud så ser inte min tomte ut moahaaa en karikatyr av sig själv..Visst e han påhittig den tomten..ser ju riktigt nöjd ut själv..gummistövlar o joggingdress det är min man det..ja delvis din med..Kramkram..

    SvaraRadera