onsdag 20 juli 2011

Har blivit med buss

 Hur kommer det sig att man plötsligt blir ägare av 11.6m buss? Det kan man verkligen undra. För er som följt mig genom åren känner igen henne. Tommys gamla hästbuss som vi kuskat land och rike runt när vi tävlade med våra hästar. Rekordet är att vi fick med tre hästar, fyra vagnar, hö och selar samt tre cyklar i. Det var tider det men sen flera år tillbaka har hon bara stått.


Några av takstolarna som är av trä har gått av när vinterns snö blivit allt för tung. Nu ska hon åter ut på banorna. Men denna gången inte endast som hästbuss utan som kombinerad turnébuss. Så ni kan vara lugna, hon ska inte fylla upp hela min gårdsplan. Hon står nu på annan plats då bandet har lovat att fixa till henne. Riktigt roligt projekt faktiskt. Jag ska försöka lägga upp lite bilder här med jämna mellanrum. Tilläggas bör kanske att damen, som är en Volvo, fyller 50 år nästa år men bara har rullat dryga 22.000 mil! Hon är högerstyrd utan servo. Ett rullande gym kan man säga. En riktigt pärla! Tänk att hon ska få åka på konserter...

Nog om Bettan. Lusen har blivit sjuk. Hon fick en kraftig inflammation till följd av kvarbliven efterbörd. Hon går nu på medicin och det lär dröja ytterligare dagar innan hon får åka till hingst. Men nu är allmäntillståndet gott och fölet (vars namn inte är fastställt å tips mottages tacksamt) mår super.Vaknade tidigt idag för att gå till stallet och ge Lusen medicin. Gick vägen om landet, ni minns mina pallkragar, och skördade lite godsaker. Sockerärtor och morötter när dom är som godast. Härligt!


Ha en underbar dag vänner!

Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. Birgitta.Skall du verkligen betäcka henne..

    SvaraRadera
  2. Ja Lena det är veterinärens rekommendation att göra det. Annars är risken för fång stor samt att hon kan vara svår att få igång igen. Man får inte glömma att hon har problem med hormonerna när hon inte är dräktig och mår bra av att vara det. Därför betäcks hon igen. Inte för att jag behöver fler hästar =) Men lämnar fina föl, det gör hon!

    SvaraRadera