torsdag 17 maj 2012

Från mjölkrum till sadelkammare

Dagens målsättning - stängsla klart en hage på Strömsåsen, för att i tid hinna flytta Lusen dit, så hon hinner få antikroppar i råmjölken tills det är dags för fölning. Vaknade med regn och så har det fortsatt. Jag stängslar inte i regn! Därför fick planerna läggas om och fokus blev sadelkammare. Offer blev mjölkrummet som har el, värme och bra väggar, dörrar, fönster och tak.



Allt röjdes ut, grova plank sattes upp med plugg i betongen för att få riktigt fäste. I dessa sattes riktiga sadelhängare upp. Borr och bult fanns kvar i snickarboden och vi tackar och bockar för detta. I ladan hittade jag suveräna trälådor att ha täcken, benlindor, schabrak osv i.



Killen passade på att gå loss lite med bilmaskinen i stallet. Där ska ju foderbord bort, ja massor ska bort för golvet är i flera olika höjder. I början rök det väldigt av den gamla bensinen men sen gick den fint. Jag har försökt mig på den men den är super tung och för hög för mig. Men några stunder i mellan åt ska jag allt fixa.



Nu säger SMHI uppehåll efter kl 17 så kanske hinner jag stängsla en del i kväll i alla fall. Detta är bara så roligt. Byggnaderna är så bra att det som i detta fall med mjölkrummet var det bara att inreda. Ny vattenslang ska dras dit och golvbrunn finns där. Detta är super!

Å självklart är ni välkomna in om ni har vägarna förbi.

Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. De e bra ni ligger i så vi andra kan njuta av våran fridag :)

    SvaraRadera
  2. Trälådorna är gamla potatislådor. Då potatisen togs upp på hösten förvarades de i dessa lådor. Användningsmöjligheterna är många!
    Kram

    SvaraRadera