tisdag 27 december 2011

Kristallkronan del 3 - Ny el.

I förra inlägget om kristallkronan så visade jag bilder på de gamla dåliga elkablarna. Jag rev bort ALL gammal kabel för urs vad dålig den var. Nu har jag istället ersatt den med ny koppartråd med genomskinligt plasthölje. Att byta var ingen större konst. Man tittar hur den gamla satt och sätter sen dit den nya. Enkelt va?Där båda kablarna blir synliga har jag tvinnat ihop dom för att det ska se snyggare ut. Lampan är uppdelad i två olika kretsar. En till dom fem armarna och en till dom två lamporna i mitten av lampan. Tanken är ju att dessa ska gå att tända var för sig men jag funderar på att i stället sätta ihop alla å använda mig av en dimmer istället.

Sen har jag börjat fästa prismorna igen. Det riktiga enligt experter på nätet är att använda sig av glödgad mässingstråd men jag vill inte att tråden ska gå sönder igen som det ju gör med tiden. Därför har jag valt att använda en mjuk rostfri tråd. Det är tålamods prövande att sätta dit prismorna. Det är väldigt pilligt och det tar verkligen tid.
Jag har fått olika råd om hur prismorna ska sitta. Plana sidan ut eller fasade. Folk säger olika och bilder visa också olika sätt. Men vanligast verkar vara fasade sidan ut. Jag väljer i alla fall att sätta dom så då jag tycker det är snyggast. Lika så sätter jag dit blommorna liggande igen så som det var från början. Tanken är ju att kronan ska ses under ifrån och då tror jag att det blir bäst effekt. Nästa gång jag visar kronan hoppas jag att jag har fått alla prismor på plats, alla som jag har i alla fall.


Ha en skön kväll vänner.

Kram Gittan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar