måndag 22 april 2013

Nu haver jag hamlat..


Oj vilken underbar helg det har varit. Vilket väder och vilken inspiration. Vi har varit ute från morgon till kväll och slitit som små blå. Men roligt det var det och ganska bra blev det också. Det är lika bra att ta allt från början. Intill huset finns, eller rättare sagt fanns, fyra riktigt stora lönnar. Dom förstörde både hus och uthus, gjorde allting grönt, gjorde mossa på gångarna, förstörde fönster och självklart rasade det massor av löv och grenar ifrån dom. Därför bestämde vi oss för att hamla dom. Alltså korta ner dom så att dom kan skjuta lite nya grenar. Problemet var att dom fått växa sig för höga och därför fått för grova grenar. Vissa grenar som vi tog ner var hela 10 meter långa. Man ska helst inte såga av så grova grenar men vi hade inget val. Vi lät dom ändå vara kvar högre än vi önskat för att i framtiden kanske kunna kapa dom ytterligare lite till.


En annan sak som vi inte tog hänsyn till är att det nog var lite sent för att beskära. Det visade ju sig att saven redan börjat stiga så träden grät lite när vi sågade. Man jag hoppas och tror att dom kommer klara sig fint. Ser verkligen fram emot när dom skjuter skott och sätter löv för nu är dom inte så fina.


Vidare så funderar vi för fullt på hur vi ska förändra husets utseende. Färg, snickarglädje, detaljer.... hur ska det se ut för att bli så charmigt som möjligt? Utbygget upptill är en svår nöt att knäcka. Det tåls att tänka på..

Måste självklart passa på att tacka våra underbara vänner som kom förbi och hjälpte till. Ni är guld värda!

Kram Gittan


2 kommentarer:

  1. Så många projekt! Det måste vara roligt med utmaningar. Jag följer med spänning utvecklingen :)

    SvaraRadera
  2. Ljust och härligt ni fick det.
    Kram

    SvaraRadera