lördag 4 januari 2014

Uppgift: förvandla en snusktoa billigt.

Ibland dyker väldigt olika utmaningar och uppdrag upp. Nu senast skulle en riktig snusktoa nere i en källare fixas till så att man kan använda den utan att kräkas. Det skulle inte kosta mycket. En gammal toastol och handfat från ett annat badrum skulle användas. Vad gör man då bäst av detta?


Från början fanns där en gammal sunken toastol och ett badkar som vilade på uppmurade fundament.


Först röjdes allting ut och fundamenten bilades bort. Putsen reparerades hjälpligt där det behövdes.


Sen tvättade jag hela rummet med målartvätt och satte dit luftavfuktare och fläkt. Efter att det fått torka rejält målade jag rummet. Taket blev vitt och väggarna fick en beige/rosa nyans.

Klurigast var att komma på hur katten man får till golvet. Rum i källare är sällan helt fuktfritt vilket försvårar det hela. Då kom jag att tänka på IKEAs golv att lägga på balkonger. De har plast undertill, sen blir det en luftspalt upp till träet. Toppen! Kostade inte ens 1000:- till hela golvet. Lite meck var det att såga till golvet kring toastolen men det var det värt. Ett klart lyckat resultat.


Toastolen fick sig ett passande lock i trä. Än är det en hel del kvar att fixa till där inne men det börjar likna en toa som man kan tänka sig att använda. Min målsättning är att renoveringen ska kosta under 2000:- När det är färdigt ska ni få se vad sakerna kostade. Det går att renovera billigt om man gör det mesta själv och tar tillvara på gamla saker.


Hoppas ni blev lite inspirerade.

Kram Gittan  

1 kommentar: