lördag 21 april 2012

Bygga stallskåp av gammalt skåp.

Ni känner säkert igen skåpen som står i gamla skolor och lokaler. Bra träskivor på sidor, golv och tak men endast med en tunn skiva som bakstycke. Jag har ingen sadelkammare men vill ha ett bra flyttbar och låsbart skåp istället.
Jag hade turen att få tag i ett bra skåp som jag satte hjul på. Hjul som går att låsa om man vill. Botten var tillräckligt tjock att skruva direkt i. Sen fick jag sätta en rejäl bräda på baksidan skåpet för att få något att fästa sadelhängarna i.Sadelhängarna och dom fina krokarna köpte jag billigt på Gekås. Det är guld att ha så nära dit.Sist men inte minst så satte jag en piskhållare på sidan av skåpet.


Jag är riktigt nöjd med resultatet. Så simpelt men så praktiskt och så mycket billigare än ett nytt stallskåp. Sånt gillar jag.

Imorgon får jag tvätta schabraken ser jag...

Kram Gittan

4 kommentarer:

 1. Hej! Jag hamnade på din blogg av en slump och ska läsa mer senare. Men ändå h ar jag en spontan kommentar! Har du värme i ditt stall? Vi ska få hem våra hästar och några veckor och jag funderar på hur vi ska hålla vår utrustning mögelfri då vi inte har någon värme i stallet... Kan ett skåp hjälpa tror du? Mvh Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Kul att du hittat till min blogg. Jag har samma problem som du när det gäller värme och tror inte att enbart ett skåp hjälper. Men jag tänker sätta en torrboll i skåpet för att få bort fukten. Det tror jag kan hjälpa.

   Mvh Gittan

   Radera
 2. Hej! Jag letade efter lite olika lösningar att förvara sadlar på på datorn och såg ditt skåp. Vi ska bygga ut vårt lilla lilla shettisstall så vi får plats med en stor häst, men vi har ingen direkt sadelkammare varför jag kollar efter "sadelskåp". Hur djup är ditt skåp? Har inte fått hem hästen än så vet ej hur "lång" sadeln är :P. Tyckte din lösning var toppen! :) Mvh Sofie

  SvaraRadera
 3. Hejsan. Sadelsköpet lämnades kvar när jag sålde gården så jag kan tyvärr inte mäta det. Men räkna med att sadelhängaren ska få plats och lägg till några cm. Skåpet jag har är av det slag som man hade verktyg i på träslöjden. Hoppas detta hjälpte dig lite.

  Mvh Gittan

  SvaraRadera