fredag 27 april 2012

Nytt sovrum i gammal stil.

Egentillverkad bred list och härlig tapet.

Så har det första sovrummet på Strömsåsen börjat ta form. Jag tyckte redan första gången att huset behövde lite mer "stil och känsla" för att bli riktigt trevligt.

Rummet som det såg ut från början.

Hur detta skulle gå till var och är fortfarande inte helt självklart. Spegeldörrarna finns kvar på övervåningen men några riktigt gamla goa lister finns inte. Dom som sitter där är visserligen gamla men väldigt enkla. Därför bestämdes det att göra listerna bredare för att få lite mer stil samt lite mer ljus nertill. Ungefär 25cm upp på väggen sattes därför hattprofil upp. Mellanrummet mellan golvlist och profil spacklades.

Listen satt ca 25cm upp på väggen.

Det var inte läge att dra ner tapeten då det är mycket besvärligt underlag under. Nu när rummet väl är klart så undrar jag om man inte skulle rivit ner skivorna och sett om det fanns något kul under. Men då hade man åkt på att fixa både golv och tak och det är jag inte sugen på nu då jag vill kunna börja flytta.

Alla väggar utan en målades med en grå plastfärg som jag själv hade brutit. Det är inte alltid lätt eftersom färgen mörknar när den torkar.

Väggarna har fått färg och listen är målad.

Listen målades med lackfärg 90 antikvit och tapeter kom upp på väggen där huvudändan av sängen ska stå.

Ny färg på alla väggar utan en. Den fick tapet.


 Nu har jag dörrar och garderob invändigt kvar att måla samt fönsterbräda kvar att få till och självklart elementet! Ni som följt min blogg ett tag vet att jag är svag för just denna tapet som heter Pigkammaren. Tidigare var den med i katalogen som hette Anna 1905 men den har nu bytt namn till Karlslund.


Samtidigt har tapeten kommit ut i fler färger men jag tycker fortfarande bäst om den blåa. Det roliga är det står om tapetens historia i katalogen. Denna är från 1880-talet.Men det är kul att leta tapeter till nästa rum. Men jag tycker dom är lite väl mycket ibland så det räcker med en vägg för att få rätt känsla. Hoppas jag har rätt även när det gäller sovrummet. Snart ska det inredas. Så roligt!

Ha en underbar helg vänner, för vissa en väldigt lång och go helg. 
Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. Blev jätteintresserad av din golvlist, Vad är en hattprofil?

    SvaraRadera
  2. Hejsan.
    Hattprofil kallas ibland den "list" man sätter på klädselbrädorna utsidan huset. Följ länken så ser du en bild. Mvh Gittan http://www.slattholmenssag.se/bilder-p%C3%A5-lister-607678

    SvaraRadera