måndag 30 april 2012

Nu grönskar det i dalens famn...

Ja oj vad det har brakat loss i trädgårdarna nu. På Björneslätt var det fullt av fjärilar och humlor och jag kunde inte låta bli att fota några av dom. Det är svårt att förstå hur luden en fjäril är tills man ser den riktigt nära.

 När jag sen åkte bort till Strömsåsen så blev jag helt överlycklig när en kompis oanmäld hade åkt förbi och klippt gräset. Vissa vet då hur man samlar massor av pluspoäng! Tack snälla du.


På Strömsåsen växer det självklart också som bara sjutton. Där finns massor av land, träd och buskar. Ska bli spännande att se vad det är som kommer upp där. Frågan är bara vem som ska rensa....

Har försökt att på egen hand klura ut vad det är för träd och slingerväxter som håller till intill husen. Det kan ju vara bra att veta innan man går loss för hårt med såg och sekatör. Tipset jag fick idag är att trädet mot huset är jättegoda päron och att slingerväxterna är vildvin.


Men vad gör man med dessa stora träd. Har tänkt ge mig på att hamla träden. Det som oroar mig är om dom kommer dö av svamp eftersom dom är så gamla och troligen inte varit så hårt beskurna tidigare. Är det någon som har erfarenhet av hamling så hör gärna av er. Jag har läst att inte alla träd är lämpade för detta men jag vet i ärlighetens namn inte vad det är för träd som växer där. Får se det när löven kommit.


Något av det bästa är ändå vitsipporna. Så efterlängtade efter vintern. 

Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. Träden som finns i trädgården är lönn. De två stora träden som står närmast ån är körsbär. Lönnarna har nog varit utsatta för beskärning, men inte på de senaste åren. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Enligt arborister skall man absolut inte hamla gamla träd. Har en ek och en björk som har blivit för stora men enligt sakkunskapen så får man bara glesa ur dessa på grund av åldern. Ann

    SvaraRadera