måndag 16 april 2012

Vill vara över allt och göra allt.

Det är bara att erkänna. Jag blev inte lugnare av att ha blivit lycklig ägare till ytterligare ett ställe. Men det är underbart. Att denna gången ha köpt tillsammans med killen ger så blandade känslor. Så roligt att göra något tillsammans, men hjälp nu kommer det finnas en till som har åsikter på inredning och renovering. Men det förstnämnda tar helt klart överhand. Men jag vill vara över allt! På Björneslätt ligger fokus på att få klart stallet och på Strömsåsen går jag igenom papper i skrymslen och vrår. Läser gamla reklambroschyrer om makaroner...... helt underbara recept, eller inte.
Uppe på andra våning låg detta stereoskop (betraktningsapparat för sterobilder) samt ett 30-tal bilder, alla från 1900-1905. Bilderna föreställer allt från dåtidens bröllop, samer, utländska byggnader till folk på väg till kyrkan.
 Under helgen har vi sett till att fått en hel del gjort på Strömsåsen. Vi började med att riva ner hundgården, allt för att eliminera risken på att få ett infall att skaffa hund. Eller ännu värre, bli ombedd att passa en. Men största anledningen var att själva hundkojan upptog en stor del av snickarboden. Denna del av uthuset är det som vi tidigt vill få ordning på, så man kan snickra för fullt sen.Kanske hamnar utemöblerna på denna gjutna, grusade platta så slipper man flytta dom när man klipper gräset.

Jag har ju självklart inte kunnat hålla mig ifrån att börja inne i huset. Ett sovrum på övervåningen måste bli renoverat innan jag flyttar dit några saker.Tapeten var egentligen väldigt söt i detta rum, men i på tok för dåligt skick. Det blir istället min favorittapet Anno 1905, Pigkammaren, som kommer pryda väggarna. Jag har redan beställt tapeterna och målat taket.Det är först när ny vit färg kommer upp som man ser hur gulnat allt annat är. Då använder jag ändå bruten vit till taket och sen antikvit till lister. Helt vitt skulle inte kännas bra.

Det är väldigt bra rum på övervåningen. Två av rummen har garderober som man kan gå in i och det tredje rummet, som är det som jag håller på med, har stora och bra men inte lika djupa garderober. Huset som helhet är väl genomtänk och har bra förvaringsutrymmen och toa på båda våningarna och ett har även badkar. Det ska bli husets bästa rum. Men det är långt kvar tills kofoten sätts i det rummet. Men kanske är det snart dags att inviga badkaret för oj så kallt det är ute nu.

Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. Glöm inte ta ett djupt andetag...ni har mycket framför er!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara skatter från svunna tider! Jag älskar att läsa din blogg och hoppas att allt är bra med dig och med min...eller rättare sagt VÅR älskade Cesar!

    SvaraRadera