måndag 21 maj 2012

Häst och automobil - några råd vid möte.

Det finns som jag tidigare har berättat underbara gamla böcker på Strömsåsen. Mina favoriter för tillfället är Svenska Kalenderna från åren 1908 och framåt.Det är bara en liten del av den som innehåller just kalenderdelen. Däremot är den fyllt av nyttigheter från den tiden. Där står om uppfinningar man har sökt patent på, polarfärder, grafologi som beskriver hur man tyder personer utifrån hur dom skriver T, där står fakta om hur många djur som har skjutits dom senaste 100 åren och lagen om rikets flagga. Hur mycket mark vi odlar gentemot Norge och Danmark och där står underbara saker som det här:

Häst och automobil. Några råd vid möte.
Detta måste ni bara läsa....


Underbara meningar. Gör en jämförelse med velocipedmöten förr och nu samt kom ihåg, att automobilen är framtidens åkdon! Så där ser ni som blåser förbi i bil i 100 knyck och blir förbannade när hästarna steppar till. Ni ska då stanna bilen, stänga av motorn och gå fram och ta tag i tygeln eller tömmen och hjälpa till att leda förbi hästen. Det ni!


Ungähästarna på Björneslätt blir så här busiga när åkgräsklipparen kommer igång. Till vänster Miss Li, 2 år och till höger Viva la Diva, 3 år. 

Kram Gitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar