söndag 18 september 2011

Hyllning till musiken å till Kurt!

I morse när jag tidigt klev upp och satte mig för att måla ännu en glad musiktavla rullade tankarna igång. Jag har tänkt det förr och idag blev jag liksom klar med tanken. Glädjen jag känner i musiken och som jag vill förmedla med mina tavlor tror jag bottnar i min första och helt klart bästa musiklärare genom alla år. Han hette Kurt Levinsson och vi hade glädjen att ha honom under mellanstadiet. Att som lärare verkligen lyckas förmedla glädjen i det man undervisar är förhoppningsvis allas ambition men ingen jag stött på under min skoltid, eller nu bland mina kollegor, har någonsin kommit i  närheten av Kurt. Han verkade verkligen att älska sitt jobb. Å vi älskade hans lektioner.

Akvarell 30x30cm inkl svart ram 550kr


Akvarell 30x40 inkl svart ram 650kr
Kanske borde jag ändra frisyrerna på mina glada musikanter. Ni som gick på Stenskolan på Hönö minns säkert när Kurt gick genom korridorerna. Vi elever stod ofta fascinerade och tittade, å jag är övertygad över att många av dom kvinnliga lärarkollegorna gjorde det samma, på när Kurt med snabba steg rörde sig över dom mörka stenplattorna på väg mot aulan. Vi tittade på hans hår som liksom fladdrade i nacken när han gick. Han hade en speciell gång som fick håret i nacken på honom att liksom gunga i takt. Det var nog inte riktigt någon hockeyfrilla utan bara några guldlockar som fladdrade av fartvinden.

 Jag mins när Kurt slutade, eller om han var ledig en tid, för vi var inte snälla mot den läraren som kom efter. Vi stod upp på stolarna och vägrade att sjunga. Det är inte lätt att hoppa in för en populär lärare!

Akvarell 30x40cm såld

Jag är så trött på att vi så sällan berättar för folk som har betytt mycket för oss hur fantastiska dom var. Vi behåller det ofta för oss själva. Kanske hade vi pratat om Kurt på någon återträff eller tillsammans med någon gammal klasskamrat. Men oftast är det först när personen inte längre lever som lovorden kommer. För att inte tala om under kaffet efter begravningen... Men då är det ju för sent. Låt dom få veta det medans dom lever så dom kan känna den glädjen det medför att ha fått andra glada och engagerade! Kurt var (och förmodligen är) super, så är det!

Akvarell 18x24cm 450kr

Så jag hoppas att Du Kurt läser detta. Du var en fantastisk musiklärare för oss. Jag minns med glädje ditt engagemang med melodifestivaler i snäva sjöjungfrudräkter (det var vi och inte du som bar dom, ett förtydligande för övriga läsare) även om det var väldigt svårt att springa på toa sekunderna innan man skulle upp på scen när nervositeten blev för stor. Hur du spelade in band till oss med låtar som Fame. Å Du, vi minns din frisyr! Så kanske får det en dag bli en tavla utan svarta stora frisyrer utan i stället en med en gul lite mer hockeyfrilla...

Akvarell 18x18cm 350kr
Så ni som inte tycker om mina tavlor kan säkert slå upp Kurt under hitta.se eller någon liknande sida å skälla på honom för det är hans fel att tavlorna ständigt blir fler =) Musik är glädje!
Kram Gittan

3 kommentarer:

 1. Han är fortfarande kvar på Hönö-tror jag.
  Kram mor

  SvaraRadera
 2. Han var så bra, han var bäst !! En av de bästa lärarna jag haft genom tiderna, ett sånt engagemang han hade för oss alla. Alla fina saker han fixade i idrottshallen, melodifestival o andra saker.
  Kurt kommer jag minnas i alla tider, vet att jag pratat om honom med andra vänner och berättat hur han ställde upp för oss barn och som du skriver gett oss ett musikintresse som än idag är jätte stort.
  Tänk om alla lärare var som Kurt vad roliga alla timmar hade varit då !!
  Tack för allt du gav oss.....

  Therese johansson 4a-6a Bergagårdsskolan 1985-87

  SvaraRadera
 3. Hej.
  Den här posten är några år, men då Kurt är min storebror, så blev jag glad av att läsa den.
  Kurt lever och jag postade nyss den här på hans Facebook. Så ja, han har läst den.
  Mvh, Per Levinsson

  SvaraRadera