fredag 30 september 2011

Jakten på verandadörrar!

Ju mer tankarna kring det nya sovrummet snurrar, ju fler nya idéer får jag. Igår kläcktes en riktigt bra idé och jag är glad att den för en gång skull kom så tidigt i arbetet. Jag ska sätta in gamla verandadörrar in till sovrummet. Inte bara för att det är otroligt vackert och charmigt utan för att det släpper in mycket mer luft ifrån värmepumpen när jag så vill. Men det är inte lätt att hitta rätt höjd på dörrarna. Dom som jag har i hallen (bilden nedan) in mot vardagsrummet är 200cm höga med karm. Nästan alla jag hittar på nätet är 210cm höga. Finns det någon där ute som kan hjälpa mig så hör av er!


Fredagar är ju allt som ofta min lediga dag och det har verkligen varit en underbar dag. Vädret har varit fantastiskt och jag har passat på att göra en massa måsten. Ni vet, tvätta utemöbler, slänga skräp, städa... Å så har jag varit på en riktig maratonrunda för att hitta verandadörrar. Jag och killen skulle ändå åka en runda så vi svängde in vis alla loppis och antikskyltar som vi såg. Resultatet på dörrar blev lika med noll men inte kom vi hem tomhänta för det! Det blev en underbart gjutjärnsmortel som jag länge varit på jakt efter.


Sen så blev det något mer otippat, nämligen en gammal, troligen antik, ölback i trä. Den ville verkligen flytta med hem och det är tur att jag träffat en kille som är lika galen som jag själv. Nu ska det bara letas flaskor. Egentligen ska det vara gamla bruna ölflaskor men jag vill ha gamla drickaflaskor med knäppkork. Det närmar sig att tappa upp min hemmagjorda starkvins glögg, som har maskrosvinets recept som grund, på flaska. Jag ska bara krydda den en sista gång. Jag lovar att dela med mig av receptet när jag väl är klar. Förra årets maskrosvin blev jätte gott så i år vidarutvecklar jag det till Björneslätts starkvins glögg. Välkomna förbi att smaka vänner. Snart är det klart!Å vet ni, imorgon tror jag att vi är med i Aftonbladets bilaga Härligt hemma! Får nog åka till affären imorgon och titta. Spännande!

Kram Gittan

1 kommentar: