fredag 23 september 2011

Nytt loppisfynd - gammalt kylskåp

Igår var jag och hämtade det. Det gamla kylskåpet som jag hittade i en container på en loppis. Det är som ett stort pottskåp med en lucka upptill innehållande en zinklåda för is. Framtill är en dörr och insidan är klädd med zink och glashyllor. I lådan finns små hål så att smältvattnet rinner i kanaler utmed väggarna och sen finns det en tappkran under kylskåpet. Skåpet är läcket med panel på sidorna och snygga ben nedtill.Temperator heter märket och det är stämplat med Stockholm inuti. Är det någon som vet hur gammalt det kan vara ? Är det en vanlig modell? Jag har aldrig sett något liknande.


Nu får det fungera som skåp till kökshandukar, gårdsvin och pajformer. Ett underbart skåp om ni frågar mig.

Kram Gittan

5 kommentarer:

 1. Håller med! Underbart är bara förnamnet....Grattis till din Temperator!

  SvaraRadera
 2. passar perfekt hemma hos dig, jättefint =) Carina H

  SvaraRadera
 3. ja vilket härligt skåp. Det är nog det finaste fyndet som jag vet att du har gjort..ser så fint ut här i från...Avundsjuk!! Är jag""

  SvaraRadera
 4. Har ett precis likadant kylskåp, har du fått fram någon information om de? Vi funderar på att få vårt fina skåp värderat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett isskåp. I locket ovan la man i isen. Det finns små hål i den zinklådan där smältvattnet rann ner, utmed sidorna inne i skåpet för att hamna i en balja i botten med tappkran. Läs mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Issk%C3%A5p

   Tror max det är värt någon tusenlapp men otroligt läckert är det!

   Kram Gittan

   Radera