fredag 13 april 2012

Strömsåsen och Stensbo

Jag ska lite kort berätta för er om det nya stället som heter Strömsåsen. Det är ett gammalt soldattorp men jag vet inte när huset är byggt. Huset på bilden ser inte ut som huset gör idag. Dagens hus har brutet tak och inte samma vinklar. Kanske är det inte Strömsåsen trots allt på denna bild. Ängen på andra sidan vägen, som även den tillhör gården, har fattigstugan Stensbo legat. Har jag otur är det kanske där jag slutar mina dagar i en oisolerad friggebod om jag inte ror i land alla projekt.


I huset på Strömsåsen är man aldrig ensam. Man behöver varken katt eller hund för här bor Helge och hans kompisar. Helge är bara så skön. Lite dammig och maläten men har pondusen kvar.


I trädgården ska det bli spännande att se vilka växter som kommer upp. För närvarande blommar blåsipporna för fullt. Där hittade jag även en liten buske som blommar på bar kvist. Är det någon som vet vad den heter?Just nu är man lagom splittrad. Man vill vara på båda ställena på en och samma gång. Man vi sätta fart och gå loss samtidigt som man vill avsluta på Björneslätt. Idag jobbade jag halva dagen på Björneslätt där jag har snickrat för fullt inne i stallet. Lite väggar ska upp vid ingången och sadelskåp ska göras färdiga. Andra halvan av dagen var jag på Strömsåsen. Försökte ta lite beslut om vad som ska sparas, vad som ska fixas, hur man vill ha det och var man ska börja. Skurade i köket och satte igång kylen. Där finns massor att göra men grunden är riktigt bra. Detta ska bli så roligt! Jag lovar att visa bilder från båda ställena här på bloggen. Säg till om det blir för rörigt, men två bloggar orkar jag inte sköta.


Ha nu en underbar fredagskväll.
Kram Gittan

5 kommentarer:

 1. Busken heter Tibast eller Pepparbuske och är giftig;)

  SvaraRadera
 2. vad kul att följa ett ställe till =) du är bara såååå duktig kram Carina H

  SvaraRadera
 3. Önskas:många bilder:-)))
  Kram

  SvaraRadera
 4. Mera bilder håller med föregående talare vill se mer..och vilket ställe är så glad för att just DU fick detta o ingen annan..underbart..=)

  SvaraRadera
 5. Men gud vad friskt vågat!!! Du är ju superduktig!!
  Lycka till!
  Kram Barbro

  SvaraRadera