tisdag 4 oktober 2011

Gamla ting - min lycka!

Den som vill göra mig lycklig visar mig ett uthus full med saker, en orörd vind, ett öde hus, eller liknande och säger Var så god å gå loss och se om det är något du tycker om! Det gjorde en kompis igår. Han har ett stort gammalt hus fullt med kakelugnar, breda lister, annorlunda spegeldörrar, medaljongtapeter och en övervåning full med gamla saker. Ett drömställe att få sätta händer i. Det är ju drömmen att få renovera ett ställe som det där alla underbara detaljer finns kvar. Men det var inte renovera jag skulle göra utan jag fick gå loss på övervåningen. Åååååå så spännande och roligt. Jag blir som ett barn. Jag har insett att det som är skräp för andra är guld för mig. Kompisen bara skrattade. Men jag var lycklig. Det är tur att jag har hästtransport för fynden blev många. Till dom mindre sakerna var gamla namnskyltar till kossor, jutesäck med tryck, taklampskupor med blommor, gammal å söt liten karaff, troligen till grädde.



Sen var det ju en häftig gammal och ganska stor apoteksflaska med texten Kina-vin med järn. Är det någon som vet vad Kina-vin var för något? Etiketten är i riktigt fint skick med många härliga detaljer.




Till dom större helt UNDERBARA saker hörde två gamla antika svarta smidessängar med mässingsknoppar och porslinshjul. Vilken lycka! Alla lantliga inredares dröm. Dom har inte fått komma in i huset än, men när sovrummet blir klart ska jag ta tag i det å då ska ni få se på grejor. Dom är helt fantastiska och väger massor. Hem följde även en byrå i stort behov av renovering men med stor pigtittare på och små lådor och skåp på sidan av spegeln. Ifall jag en dag inte skulle ha något å göra ska jag sätta igång med detta! Hoppas jag blir över 100 år...


Sådana dagar, sådana vänner, sådana hus gör livet än mer underbart. Tack snälla!!!

Kram Gittan

4 kommentarer:

  1. Men vilken dröm att få gå på skattjakt, och vilka fina saker du hittat. Gillar speciellt flaskan, och sängarna låter ju makalöst kul. Ha en fin kväll!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Dags att bygga ut.....oj, vilken tur du har!
    Kram mor

    SvaraRadera
  3. Låter så härligt...Jag såg dina bilder idag när min tös och jag fikade på kringlan i Älvsered...
    googlade lite och hittade det här..kika in...

    http://precisensan.com/antikforum/showthread.php?4546-Kinavin

    har varit inne och kikat hos dig då o då och varit riktigt usel på att skriva....men tycker du har det så fint ska du veta....Kram Susanne

    SvaraRadera
  4. Vilka vackra flaskor...

    SvaraRadera