måndag 23 januari 2012

Garderob av verandadörrar del 1

Äntligen har renoveringen kommit så långt att dörrarna till garderoben i grovingången är på plats. Jag älskar verkligen sådana här projekt.


Vi började med att spika upp en rejäl ram då det inte fanns kvar någon dörrkarm. Sen fick gångjärnen flyttas då dörrarnas egentliga insida fick bli utsida. Som ni säkert vet så är den fina sidan av spröjsen på insidan av verandadörrar och den sida där glaset och kittet är ska ju vara ut. Men självklart vill man ha den fina sidan på garderobsdörrarna synlig. När stämjärnet sattes i dörrbladet för att hugga ut plats för gångjärnen blev jag förvånad över vilket fantastiskt virke dom var gjorda i. Det doftade gott och var hårt. Otroligt med tanke på hur många, många år dom varit utasatt för väder och vind. När gångjärnen väl var ändrade sattes dörrarna på plats. Dörrarna ger helt rätt känsla i hallen.


Jag vill passa på att efterlysa gammalt fönsterglas, både neutralt, färgat och frostat. Jag söker även riktigt gammalt spegelglas. Säg till om ni har något liggande som ni ändå tänkt kasta. Självklart plockar jag själv ur det ur ram å båge om det behövs. Tänker sätta in det istället för nytt glas i dörrarna.


Tack för att ni finns och uppmuntrar och stöttar mig i alla mina projekt.
Hoppas jag kan sprida lite inspiration till Er.

Kram Gittan

1 kommentar:

  1. När jag kommer nästa gång är säkert allt klart där ute.Vilket lyft för huset.Bra jobbat av er två.
    kram mor

    SvaraRadera