lördag 21 januari 2012

Tack Cimon´ för dessa 17 år.


Så var det dags att ta på solglasögonen igen. Inte för att det är sol ute, nej här är fullt snökaos ute, utan för att jag idag har sålt Cimon´. Den bästa hästen som jag haft turen att äga i 17härliga år. Då får man ha solglasögon på sig så inte tårarna ska synas. Men jag grät faktiskt inte när jag hälsade på honom idag. Han har det så himla bra där han är nu och går i par tillsammans med en jämnårig. Men oj så mycket kul jag har haft ihop med den hästen, så otroligt många härliga minnen och så mycket han har lärt mig.Jag köpte Cimon´ som sällskap till min första häst Cesar (han som nu fyllt 21 och åter är i min ägo) när jag flyttade hemifrån. Jag skulle som sagt ha honom som sällskap till Cesar men eftersom jag bodde granne men hovslagaren Stig Bruun som körde par med sina nordsvenskar kom jag snart att köra honom för fullt. Han gick kvalitetstävlan som fyraåring med utmärkelse. Han plockade vinster i ponnytrav och hade då kuskar som Johan Untersteiner och Thomas Dahlborg. Killar som idag framgångsrikt kör stora travare.


Han har även vunnit ponnygalopp och hopptävlat med Matilda Zetterman och även ridits av Moa.


Cimon´ har alltid älskat att jobba och som största merit har vi ett SM guld i brukskörning. Vi har även mycket framgångsrikt tävlat i traditionell körning i så väl enbet som par ihop med min andra dåvarande shettis Dajmond. Detta var verkligen en riktigt rolig men slitsam period. Jag vet att vi under en säsong plockade hem fler än 50 rosetter. Skulle jag sätta upp ett skrytskåp skulle det bli stort. Vi var distriktsmästare flera år i rad och Cimon´, liten som han är, var en kämpe på att få dom små benen till att pinna på snabbt. Ska jag vara ärlig så tror jag att det var lite jobbigt för dom andra ponnykuskarna med stora ponnyer att få stryk av denne lille hårboll. Utanför banan såg han lat ut men så fort starsignalen gick så drog han järnet. Det var verkligen så roligt. Vi har varit runt i landet och tävlat med vinster på så väl Tjolöholm som Flyinge. Får verkligen passa på att tacka alla som groomat  under åren. Utan er hade vi aldrig vunnit. Å tack mamma som var min första groom. (Visst var det kul:)
Det får ju inte glömmas att han även kan konster som att ligga och stegra på kommando och en gång gjorde mina dåvarande grannar, Emelie och Angelica Roos, en bejublad uppvisning på honom på en utställning i Borås. Jag hade sytt clowndräkter till barnen och nu hoppade dom bock på honom och lade honom ner och gjorde en riktig superuppvisning. Resultatet blev en bild på framsidan av Tidningen Ridsport. Rubriken är Små hästar plockar poäng!


 Men när jag slutade att tävla i körning och Cimon´ mest blev gående blev han inte lycklig. Han blev på tok för tjock och tyckte livet var tråkigt. Att omges av unghästar var inte hans grej. Så jag bestämde mig för att låna ut honom och har inte ångrat mig en enda dag. Han mår super och bor på en av dom vackraste gårdar jag sett. Där får han gå i par med en tidigare konkurrent vid namn Happy, med sin kusk Tina. Det känns så bra att han kommer få tillbringa resten av sitt liv där. Än är han superpigg och mår strålande. Ibland så tänker jag att om Cimon´ varit ett halvblod hade han varit känd så många meriter som han har. Men nu råkar han vara en shetlandsponny. Den bästa ras som finns om ni frågar mig! Vem vet om man inte föder upp sådana här små kusar en dag när man är pensionär.

Lycka till Tina med gossarna, jag kommer gärna och hälsar på och åker med en liten sväng.


Kram Gittan

3 kommentarer:

 1. Fint du skriver om Cimón Gittan, torkar en tår..Härligt att du hittat ett bra hem till din vän./ Kristin

  SvaraRadera
 2. Det var tider det...och kul!!!
  Han kommer att få det så bra.

  Kram mor

  SvaraRadera
 3. Jag lovar att ta hand om honom på allra bästa sätt. Han är en unik häst precis som min Happy och den sorten får man bara en gång i livet.
  Du är alltid välkommen hit. Kram Tina

  SvaraRadera