tisdag 3 januari 2012

Snygg fönsterbräda. Grovingången del 7

Grovingången är verkligen ett av dom långsamt framskridande projekten. Men nu är äntligen fönstren  färdiga. Foder, spackel och färg är på plats. Till det smala fönstret ner mot gården ville jag ha en fast fönsterbräda med snygg form. Vi letade upp en riktigt fin hyvlad bräda och sågade ut jacket så den skulle passa in i fönsterhålet. Efter det började vi rita på formen. Bågarna kom till efter att ha provat oss fram med olika kastrullock. Sen sågade vi ut formen med sticksåg och slipade den jämn och fin.
Efter det klädde vi insidan av hålet för att avsluta med en enkel list. Eftersom hela grovingången ska se gammal, grov och lite rå ut så ville jag ha lister utan krusiduller. Det är en grovingång, ingen finingång.
Det lilla fönstret uppe i nock fick ingen fönsterbräda men lika dan list som det smala fönstret. Färgen är halvblank 40 och går i samma lite smutsvita färg som fönstret. Nästa projekt i grovingången är att sätta en fuskbjälk i nock till min kristallkrona. Det ni!Hoppas vi inte blåser bort i natt, för nu är nästa storm på väg!

Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. Nu är jag nyfiken..hoppas man snart få se på plats:-)). Fint blir det.
    kram

    SvaraRadera
  2. I really like the shape of the window sill :)

    SvaraRadera