söndag 11 mars 2012

Renovering av ladan - den oändliga följetongen.

Hur lång tid kan det egentligen ta att klä om en lada. Svaret är lång tid. Speciellt om man vill krångla till det och göra fönster med bågar, men det är det värt tycker jag. Det blir en helt annan stil och klass på hela byggnaden.



Tidigare hade jag fattat beslutet att riva resten av ladan, den delen som ni ser är omålad. Men beslut är till för att omprövas. Nytt mål är satt till att försöka rädda en bit längre. Det skulle göra att utseendet blev så mycket bättre och jag skulle där få ett suveränt utrymme till sadelkammare och rundbal.


Så nu har jag grävt fram kullerstenarna som tidigare varit golv inne i ladan och ska försöka regla upp lite där inne för att sen provlyfta taket och se hur det går. Det är inte så lätt att räkna ut vilka bjälkar som påverkar varandra vid ett lyft. Stolpar har hoppat ur sina lägen och var dom nuvarande tyngdpunkterna ligger är svårt att se. Men självklart ska jag ge ladan en sista chans innan det slutgiltiga beslutet om rivning fastslås. Roligt och  intressant men vansinnigt mycket jobb!

Följetongen lär fortsätta länge till!
Kram Gittan

2 kommentarer:

  1. Du har ju så gott om tid:-))))
    Utseendemässigt absolut mycket bättre, men jag vet ju hur där ser ut.
    Livet är en utmaning.
    kram mor

    SvaraRadera
  2. Oh dear, Birgitta, you still have so much work to do! I can see it is a "never ending story" :)

    SvaraRadera