torsdag 5 maj 2011

Spalje av armeringsmatta

Förra sommaren odlade jag sockerärtor lite var stans i trädgården. Tycker det är så gott att kunna gå och plocka lite när man kollar till hästarna på kvällen. Så i år har jag bestämt mig för en lite större odling. När vi röjde ut i ladan fanns där en stor träbinge som det förmodligen förvarats foder i. Vi delade den på mitten, ställde den på gräsmattan och fyllde med kompost, ett lager tidningar och sen ny jord. Vid sidorna spettade vi ner stolpar, gamla störar från rännet och därpå najades armeringsmatta fast. Närmast mattan kommer det att sås krasse (på gång inne nu) samt sockerärtor. I lådorna en bit ifrån näten har jag satt lök. Vit, röd, scharlotten och gul.
Som kryddland satte jag en pallkrage till en halvpall. Liten och söt och lagom för mig. Ett enkelt land som jag tror kommer bli väldigt läckert när där växer för fullt. Odla i låda verkar smidigt tycker jag, men man lär behöva vattna mer. Det är inte min grej!Får se om det blir en bättre skörd i år. 

Kram Gittan

1 kommentar:

  1. Armeringsnät är bra till mycket! Vi har också spaljeer här i det. Nu är det snart dags Birgitta! Skall bli så kul. Jag sitter och håller på med matbeställningen, men hittar inte ditt menyval. Miss inte riktigt om du inte skulle vara kvar på kvällen eller ej? Har ju några stycken att hålla reda på....ler.
    Kram Pia

    SvaraRadera